24.5 C
Kilkis
27/07/2024
kilkistv.gr
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΚΕΔΟΝΙΑΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Έχει γίνει «βραχνάς» πλέον σε Πολύκαστρο και Αξιούπολη η ηχορρύπανση από δίκυκλα

Κοινοποίηση

«Βραχνάς» για τις πόλεις και κωμοπόλεις της ελληνικής περιφέρειας η ηχορρύπανση από πλευράς διτρόχων κατά βάση οχημάτων τις ώρες κοινής ησυχίας την θερινή περίοδο.

Ένα ζήτημα, που απασχολεί διαχρονικώς θα λέγαμε, αλλά με μεγαλύτερη ένταση τα τελευταία χρόνια και τα ημιαστικά κέντρα στην περιοχή του δήμου Παιονίας, και κυρίως στις περιοχές της έδρας του δήμου, το Πολύκαστρο και την γειτονική Αξιούπολη, όπου το φαινόμενο παρουσιάζει και μεγαλύτερη έξαρση.

Το φαινόμενο αφορά κυρίως σε ιδιοκτήτες δικύκλων νεαρής-εφηβικής ηλικίας, που διαθέτουν δίκυκλα με αλλοιωμένες εξατμίσεις και γιά μία σειρά από λόγους και αιτίες προκαλούν αισθητή ηχορρύπανση.

Όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο διοικητής του εδρεύοντος στην πόλη του Πολυκάστρου αστυνομικού τμήματος Παιονίας, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και σε ένα βαθμό συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι από πλευράς της αστυνομίας έχουν διενεργηθεί έλεγχοι με βεβαιώσεις παραβάσεων μέχρι και αφαιρέσεις διπλωμάτων.

Μάλιστα, όπως τόνισε, παραδοσιακά την περίοδο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πολυκαστρινών» παρατηρείται έξαρση του φαινομένου, καθώς στην πόλη εισρέουν νεαροί δικυκλειστές από διπλανούς οικισμούς.

Το πρόβλημα έχει και κοινωνιολογική διάσταση, καθώς προέρχεται από άτομα εφηβικής κατά βάση ηλικίας, μιάς πολύ ιδιαίτερης ηλικιακής περιόδου, όπου «η έλλειψη προσοχής από πλευράς του οικογενειακού περιβάλλοντος συχνά οδηγεί τους εφήβους σε παραβατικές καταστάσεις», όπως εκτιμούν οι ειδικοί ψυχολόγοι.

Δυστυχώς, στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η «αρρωστημένη» νοοτροπία πολλών γονέων, οι οποίοι, αντί να «σιγοντάρουν» τις ποινές από τις παραβιάσεις, ώστε να αποτελέσουν κίνητρο συνετισμού, αυτοί εξαντλούν τις προσπάθειες τους προς την κατεύθυνση της εξάλειψης τους.

Η αύξηση και ένταση των μέτρων αστυνόμευσης, ακόμη και με την χρήση δυνάμεων που δεν ανήκουν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, η καλύτερη και αποτελεσματική προσέγγιση των εφήβων και η αλλαγή νοοτροπίας από πλευράς γονέων σε ό, τι αφορά στην προσέγγιση των ποινών, είναι παράγοντες, που μπορούν να μειώσουν δραστικώς το πρόβλημα της ηχορρύπανσης, που πραγματικά αποτελεί «γάγγραινα» για τις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτές του Πολυκάστρου και της Αξιούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Ο «χρυσός οδηγός» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, πώς ψηφίζουμε αύριο Κυριακή 8 Οκτωβρίου

Πανελλήνιος: Ενίσχυση με Δούγια τη νέα σεζόν