21.7 C
Kilkis
17/06/2024
kilkistv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Γιατροί- Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κιλκίς προς τους πολίτες: Είναι και δικός σας ο αγώνας μας

Κοινοποίηση

Τα πάθη του Νοσοκομείου Κιλκίς εκτέθηκαν από το σύνολο των εργαζομένων σε αυτό σε μεγάλη σύσκεψη την οποία συγκάλεσαν ΕΝΙΚ και Σωματείο Εργαζομένων το μεσημέρι της Δευτέρας στο ισόγειο της Τρίτης Πτέρυγας.

Ήταν εκεί και μίλησαν για όσα λεπτομερώς άλλωστε έχουμε αποκαλύψει σε διαδοχικά ρεπορτάζ των εφημερίδων μας οι βουλευτές, Κιλκίς Πέτρος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ και Λεωνίδας Στολτίδης του ΚΚΕ από τη Θεσσαλονίκη, οι πρόεδροι της ΕΝΙΚ Θεόδωρος Αποστολίδης και του Σωματείου Εργαζομένων Πασχάλης Μασούρας, ο γραμματέας του Σωματείου Αχιλλέας Καλεμκερίδης, ο πρέο0δσρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γουμένισσας Στέλλα Γιαννακοπούλου, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Στη σύσκεψη παρέστησαν από το Δήμο Κιλκίς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Θωμαίδης και από το Δήμο Παιονίας ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Τζούρτζος.

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την προτροπή ενόψει της αδιέξοδης πορείας του ιδρύματος να παρέμβει η τοπική κοινωνία και να κάνει και δικό της τον αγώνα των εργαζομένων για την ανάσχεση της κατηφορικής πορείας του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Για άλλη μια φορά θα καταγράψουμε περιληπτικά τα πάθη του ιδρύματος όπως τα καταγράφει σε αναλυτικό σημείωμα η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων:

«Προβλήματα Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς»

Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι προτάσεις για τη σύνταξη και την αναμόρφωση του νέου Οργανισμού του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς, όπως αυτές συντάχθηκαν, η πρώτη το 2017 και η δεύτερη το 2020, μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία απάντηση και καμία τροποποίηση δεν έχει ληφθεί για ένα σύγχρονο Οργανισμό με σκοπό την βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

 1. Οργανικές Θέσεις.

ΚΛΑΔΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ- ΥΠΗΡ/ΝΤΕΣ – ΚΕΝΕΣ

ΙΑΤΡΩΝ 86 48 38

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 48 34 14

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ 19 12 7

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ 294 263 31

ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ 36 30 6

ΤΕΧΝΙΚΟ 32 17 15

ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 48 14 34

Δυσλειτουργία κλινικών: Ψυχ/τρικής, Οφθαλμολογικής και ΩΡΛ που δεν εφημερεύουν λόγω υποστελέχωσης όλο το μήνα, καθώς και την αναστολή λειτουργίας της Ουρ/γικής κλινικής..

Άμεση κάλυψη κενών οργανικών ιατρικών ειδικοτήτων: Νευρολόγου, Παθολογοανατόμου, Δερματολόγου και Γναθοχειρουργού. .

Οι ελλείψεις στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου έχουν σαν αποτέλεσμα την αναστολή του Τακτικού Παθολογικού και του Διαβητολογικού Ιατρείου. Η Παθολογική κλινική λειτουργεί τακτικό ιατρείο μόλις 1 φορά την εβδομάδα.

Το αυτόνομο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών λειτουργεί υπό την επίβλεψη των Παθολόγων, ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με τον οργανισμό του Νοσοκομείου να υπηρετούν 4 ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων.

Παρότι ο νομός Κιλκίς είναι παραμεθόριος, εντούτοις παραμένει εκτός και δεν υπάγεται στη διάταξη της 3ετούς θητείας των επικουρικών, όπως εκτός παραμένει και στη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου.

 1. Κατασκευή νέας Νοσηλευτικής πτέρυγας.
 2. Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
 3. Αναστολή λειτουργίας Γναθοχειρουργικής κλινικής.
 4. Επαναλειτουργία Ιατρείου Ύπνου.
 5. Ελλείψει έμψυχου δυναμικού (ιατρικού και χειριστών) δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος, σε καθημερινή βάση για όλο το 24ωρο.
 6. Για τον ίδιο λόγο (έλλειψη προσωπικού) δεν λειτουργεί ο καινούργιος ψηφιακός Μαστογράφος που αποκτήθηκε το 2020.
 7. Άμεση ενίσχυση του αριθμού των Τραυματιοφορέων, αφού υπάρχουν μόνο δύο (2) Τραυματιοφορείς για όλο το Νοσοκομείο κατά την απογευματινή και νυχτερινή βάρδια. Σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό παρατηρούνται και σε διάφορες άλλες ειδικότητες όπως των Τραπεζοκόμων, Πλυντών, Διοικητικών υπαλλήλων και Τεχνικού προσωπικού. Θα πρέπει άμεσα να γίνει η επαναπροκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου. 11Α. Άμεση αύξηση των έξι (6) υπηρετούντων Φυλάκων (των οποίων η σύμβαση λήγει 30/09/2023) αφού υπάρχει μόνο ένας (1) για όλο το Νοσοκομείο κατά την απογευματινή και νυχτερινή βάρδια και εργάζεται μόνιμα στην πύλη του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μην ελέγχονται οι εσωτερικοί χώροι του Νοσοκομείου.

11Β. Άμεση πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρου) για την εύρυθμη λειτουργεία του Νοσοκομείου και αποσυμφόρηση του ΕΚΑΒ Κιλκίς σχετικά με Εξιτήρια, Επανεξετάσεις, Επιστροφές.

 1. Άμεση επιστροφή τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στο Νομό. Δυσλειτουργία ΕΚΑΒ: Εξιτήρια, Επανεξετάσεις, Επιστροφές.
 2. Πλυντήρια χρονοδιάγραμμα ανακαίνισης. Η πλύση του ακάθαρτου ιματισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς λόγω της αναστολής λειτουργίας των πλυντηρίων που επί 3 έτη και πλέον έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία με ετήσιο κόστος 90.000.
 3. Αντισεισμικός κανονισμός, έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων του νοσοκομείου λόγο παλαιότητας.
 4. Έλλειψη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (συνελεύσεις, ημερίδες, σεμινάρια..).
 5. Βαφή πρόσοψης του Νοσοκομείου, ανάπλαση – διαμόρφωση του αύλειου χώρου, ανακαινίσεις τμημάτων, αντικατάσταση απαρχαιωμένου ξενοδοχειακού εξοπλισμού (κρεβάτια, στρώματα , κομοδίνα, κ.ά.).
 6. Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016 από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

17Α Λόγω παλαιότητας και διάβρωσης των κτηρίων, παρατηρείται πτώση σοβάδων στα μπαλκόνια της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937). Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

17Β Το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων ΔΕΝ διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια.

 1. Δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας.
 2. Φιάλες ιατρικών αερίων βρίσκονται εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχουν μόλις δύο (2) μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π.
 3. Σε διάφορα κτίσματα του Νοσοκομείου υπάρχουν ακόμη αμιαντολαμαρίνες με ότι αυτό συνεπάγεται.
 4. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού.

eidisis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Β. Κεχαγιά: Η ΝΔ μας πάει σταθερά πίσω – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον και το μπροστά

Κιλκίς: Αντιδράσεις κατοίκων για την κοπή δέντρων στο κέντρο της πόλης

Συνεδρίαση ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δήμου Κιλκίς, στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 25 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00