24 C
Kilkis
27/07/2024
kilkistv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δήμος Κιλκίς: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με “Εξοικονόμηση ενέργειας”

Κοινοποίηση

Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ‘’ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ’’ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ.

Η επιλογή του θέματος, που υιοθετεί το 2023 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στοχεύει στην ενθάρρυνση αλλαγής συμπεριφοράς προς όφελος της ενεργητικής κινητικότητας των δημόσιων μεταφορών και άλλων καθαρών, έξυπνων λύσεων μεταφοράς και προς την κατεύθυνση αυτή σχεδιάζονται δραστηριότητες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, οι οποίες και θα προβάλουν τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βιωσιμότητας και της ποιότητας του δημόσιου χώρου προς όφελος των πολιτών που τον χρησιμοποιούν.

Το ακριβές πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμμετοχής του Δήμου Κιλκίς στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα.

Η ‘’Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας’’ διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεών της, που υλοποιούνται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η ‘’Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο’’ στις 22 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

otavoice.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Λεφτά σε 2,4 εκατ. δικαιούχους – Ποιοι θα πληρωθούν μέχρι τις 26 Ιανουαρίου

ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις 775 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία

N. Δένδιας για την επιχείρηση «Ασπίδες»: Εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα και την ελεύθερη ναυσιπλοΐα