27.4 C
Kilkis
22/06/2024
kilkistv.gr
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ.Κυριακίδης από τα εγκαίνεια του εκλογικού κέντρου: Είμαστε νικητές, Μαζί Πάμε το Κιλκίς Μπροστά

Κοινοποίηση

Σε μια σεμνή τελετή, με τις ευλογητικές ευχές του ποιμενάρχη της μητροπολιτικής επαρχίας Κιλκίς κκ Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε χθες ο αγιασμός του εκλογικού κέντρου του δημοτικού συνδυασμού ‘’Κιλκίς Μπροστά’’.

Η εκδήλωση δεν είχε πανηγυρικό τόνο, καθώς έγινε υπό τη σκιά της τραγωδίας των πλημμυρών στον Θεσσαλικό κάμπο, του πολύνεκρου δυστυχήματος στην ΠΑΘΕ και του αδόκητου θανάτου ενός νέου ανθρώπου στην Επτάλοφο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’Κιλκίς Μπροστά’’, δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης εξέφρασε την οδύνη του για τις θλιβερές απώλειες και τις συλλυπητήριες ευχές του στις οικογένειες και στους συγγενείς των θυμάτων, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στο πολυσήμαντο έργο που έχει παράξει η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2019 – 2023.

Ένα έργο, το οποίο αποτιμάται σε 104,7 εκατ, ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτήσεων για τον δήμο Κιλκίς (89.159.000ευρώ) να προέρχεται από εθνικά προγράμματα για υποδομές που είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη και τα χωριά.

Φέραμε τον δήμο Κιλκίς στη θέση που του αξίζει, στη θέση του πρωταγωνιστή τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακίδης γιατί δώσαμε όρκο τιμής να Πάμε το Κιλκίς και τα χωριά μας Μπροστά! Αυτόν τον στόχο υπηρετούμε με αφοσίωση, με σκληρή δουλειά, συχνά με εξοντωτικούς ρυθμούς, και με συνέπεια χωρίς να παρεκκλίνουμε κεραία από το προγραμματικό μας πλαίσιο.  

Γιατί η δημοτική παράταξη ‘’Κιλκίς Μπροστά’’, γεννήθηκε για να υπηρετήσει τον τόπο με έργα και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις που τις είχε αποστερηθεί για πολύ καιρό.

Γιατί το ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ είναι μια αυτοδιοικητική κίνηση που δημιουργήθηκε για να ενώσει τους πολίτες, ώστε να φτιάξουμε μαζί έναν Δήμο με ισχυρή Διοίκηση και Οικονομία, έναν Δήμο με ανταγωνιστικές υποδομές, με ακτινοβολία και εξωστρέφεια  στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό, έναν Κοινωνικό Δήμο που βρίσκεται στο πλευρό των αδυνάμων και των ευπαθών ομάδων και προάγει έμπρακτα τις αξίες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, έναν Δήμο ανοιχτό, σύγχρονο και φιλικό για όλους. Πάνω σ’ αυτές τις γραμμές παραγωγής, δουλέψαμε από την πρώτη μέρα, αποφασισμένοι να δώσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη με την καθημερινότητα και τα μεγάλα έργα. Πιστοί στις αξίες μας, σταθεροί στις απόψεις μας, με καθαρό λόγο, με διαφάνεια, με έντιμες πρακτικές.

Ο κ. Κυριακίδης εστίασε στις αποδείξεις έργου που διαχέονται σε όλους τους τομείς ευθύνης του Δήμου Κιλκίς και υπογράμμισε τη σημασία τους για την ισχυρή προοπτική του τόπου

Είμαστε ο Δήμος, είπε που είναι πρώτος στις χρηματοδοτήσεις των εμβληματικών έργων της ΔΕΥΑΚ με έναν κολοσσιαίο προϋπολογισμό που φτάνει τα 26,5 εκατομμύρια ευρώ. Από τα εμβληματικά έργα, την αντικατάσταση δηλ. του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο, ωφελούνται 35 χωριά και έχουν ήδη αναπτυχθεί εργοτάξια σε Πλαγιά, Βαπτιστή, Ευκαρπία, Ίσωμα, Κρηστώνη και νέες εργολαβίες σε Μάνδρες, Μικρόκαμπο ,Γερακαριό, Τέρπυλλο και Χωρύγι. Είναι έργα, που έχουν την υπογραφή της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Είμαστε η Δημοτική Αρχή που έχει κλειδώσει από εθνικά προγράμματα

και χρηματοδοτήσεις 89.159.000ευρώ για τα διυλιστήρια του Κιλκίς και της Πικρολίμνης, για το ολιστικό σύστημα παρακολούθησης πηγών υδροληψίας σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού στον Καμπάνη, στις Μάνδρες στον Παντελεήμονα και στη Νέα Σάντα και έπονται Πεδινό και Γαλλικός.

Είμαστε ο Δήμος που έχει ξεμπλοκάρει και ολοκληρώσει επίπονες μελετητικές και τεχνικές διεργασίες για να ξεκινήσουν σύντομα τα έργα ανάπλασης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην κοιτίδα του παραδοσιακού κέντρου του Κιλκίς, όπου συγκεντρώνεται το σύνολο των οικονομικών και διοικητικών λειτουργιών και των εμπορικών δραστηριοτήτων.

‘’Τρέχουμε’’ συγχρόνως τις μελέτες για την κατασκευή αθλητικού πυρήνα και της βόρειας περιμετρικής οδού στην πόλη μας, ενώ επιπροσθέτως, υλοποιούμε έργα από δημοτικούς πόρους αξίας 15,6 εκατ. ευρώ.

Είμαστε η Δημοτική Αρχή που έκοψε το γόρδιο δεσμό της απονομής Δικαιοσύνης σε άθλιες συνθήκες και παραχώρησε δημοτική έκταση 2,5 στρεμμάτων στον Μύλο Σαμαρά για την ανέγερση του πρώτου Δικαστικού Μεγάρου στο Κιλκίς. Εμείς κάναμε το καθήκον μας και περιμένουμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη στεγαστική αποκατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών σε χώρους αξιοπρεπείς.

Είμαστε ο Δήμος, που ψηφιοποίησε τις δημοτικές του υπηρεσίες,

που έδωσε ειδικό βάρος στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, που οργάνωσε βελτιωμένες υπηρεσίες στην Καθαριότητα, που έδωσε δύναμη και δυνατότητες ουσιαστικής παρέμβασης στην Πολιτική Προστασία και στην Αγροτική Πολιτική.

Ανανεώσαμε τα 2/3 του δημοτικού στόλου οχημάτων με 28 καινούρια μηχανήματα έργου και οχήματα που βρίσκονται στην υπηρεσία των συμπολιτών μας με ένα δίκτυο εκτεταμένων παρεμβάσεων στην καθημερινότητα του πολίτη, στην αγροτική και δασική οδοποιία, στις κτηνοτροφικές μονάδες και πολλά άλλα κοινωφελή έργα.

Είμαστε ο Δήμος που έσκυψε πάνω στο μεγάλο πρόβλημα των επιθετικών αγελών και έδωσε λύση, αφενός με προγράμματα φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και αφετέρου με τον προγραμματισμό δημιουργίας καταφυγίου με διασφαλισμένη πίστωση 655.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Είμαστε η Δημοτική Αρχή που μειώσαμε για πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας του τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, οριζόντια για όλα τα νοικοκυριά, για όλες τις τοπικές επιχειρήσεις και ασκήσαμε υποστηρικτικές πολιτικές για τη μέση οικογένεια, καταργώντας τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες και σε οικογένειες με εισόδημα μέχρι 10.000ευρώ.

Δημιουργήσαμε συγχρόνως, δύο καινούριους δημοτικούς βρεφικούς σταθμούς για τη σωστή προσχολική φροντίδα των παιδιών μας, βγάζοντας από ένα βέβαιο αδιέξοδο και μια υπολογίσιμη οικονομική επιβάρυνση τους εργαζόμενους γονείς που δεν έχουν να αφήσουν τα παιδιά τους σε υποστηρικτικό περιβάλλον. Με δωρεάν παροχές, τη στιγμή που σε άλλες περιοχές η συμμετοχή βρεφών και νηπίων στον ιδιωτικό τομέα κοστίζει 300 ευρώ το μήνα.

Είμαστε η Δημοτική Αρχή που έφερε στο επίκεντρο τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό και έκανε πράξη την εξωστρέφεια του Δήμου μας. Το είδατε και το ζήσατε και εσείς και οι εκατοντάδες επισκέπτες μας από τους γύρω νομούς στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι, στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο, στον Περιφερειακό Θερινό Κινηματογράφο, στα Ελευθέρια, στην Εμποροπανήγυρη και σε πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Μόνο φέτος, το Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου συγκέντρωσε πάνω από 30.000 θεατές στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι.

Περισσότεροι από 6.000 θεατές, τα παιδιά μας συμμετέχουν δωρεάν στις παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, που είχε περιπέσει σε τέλμα,

και του δώσαμε ξανά ζωή.

Και επειδή γνώμονας μας, είναι η ακρίβεια των στοιχείων, να συμπληρώσω, ότι και στις αθλητικές διοργανώσεις που φέραμε σε πέρας, δεχθήκαμε 7.000 επισκέπτες.

Είχαμε πάνω από 5.000 επισκέψεις οργανωμένων γκρουπ και σχολικών μονάδων στο Σπήλαιο και στο Μουσείο Λίμνης της Δοϊράνης.

Με όλες αυτές τις πολιτικές εξωστρέφειας, σπάσαμε το φράγμα της αφάνειας και δώσαμε αξία στο πολιτιστικό και αθλητικό μας απόθεμα και στο τουριστικό μας προϊόν.

Είμαστε η Δημοτική Αρχή που επιδοτήσαμε γενναία όλους τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους με περισσότερα από 702.000ευρώ δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν την τοπική πολιτιστική και αθλητική δημιουργία.

Είμαστε ο Δήμος που μπήκε Μπροστά και ανέλαβε σοβαρές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του εθελοντισμού, είτε με οργανωμένες αιμοδοσίες, είτε με καθαρισμούς και αποψιλώσεις, είτε με συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από σεισμούς, από πλημμύρες και καταστροφικές φωτιές.

Και αυτές τις δύσκολες ώρες, καλούμαστε πάλι, να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στους κατοίκους της Θεσσαλίας που καταστράφηκαν από τη θεομηνία και να γίνουμε όλοι εμείς, οι πολίτες του Δήμου Κιλκίς, μια αχτίδα αλληλεγγύης και ελπίδας.

Είμαστε η Δημοτική Αρχή που ενεργοποίησε τους διαύλους επικοινωνίας της με την κοινωνία, που ενθάρρυνε και κινητοποίησε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και τους φορείς του τόπου μας, θεμελιώνοντας μια σχέση αμφίδρομης επικοινωνίας και εμπιστοσύνης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνειδητή επιλογή της Δημοτικής Αρχής να επενδύσει στις αξίες της συνεννόησης και της συνεργασίας και στα παραγωγικά αποτελέσματα που αυτές απέφεραν αλλά και στην ανελέητη επίθεση που δέχθηκε η Δημοτική Αρχή από μια θλιβερή μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, που χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να φρενάρει και να υπονομεύσει το δημοτικό έργο γιατί όπως τόνισε με έμφαση δεν ήθελε να αλλαχτεί ούτε πέτρα στον τόπο.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς άσκησε κριτική στις μεθοδεύσεις των αντιπάλων συνδυασμών για να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή. Εμφανίζονται όψιμα ως ευγενείς σωτήρες και η αυτοδιοικητική τους πρόταση εξαντλείται στο πάμε κι όπου βγει αρκεί να πάρουμε τον Δήμο, λες και ο Δήμος είναι τρόπαιο ανέφερε ενώ έψεξε την προεκλογική τους ατζέντα καθώς στηρίζεται στο ψέμα, στην κακολογία, στη χυδαία συκοφαντία, στους καλπασμούς του λαϊκισμού και στην άκρατη δημαγωγία.

Ο κ. Κυριακίδης ζήτησε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών για να συνεχιστεί με το ίδιο πάθος και με μεγαλύτερη ένταση το μεταρρυθμιστικό έργο της Δημοτικής Αρχής.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου Συνεχίζουμε Δυναμικά Μαζί! Με πυξίδα μας το μέλλον, με το ‘’Κιλκίς Μπροστά’’!

Θέλω να ξέρετε είπε απευθυνόμενος στο πλήθος των πολιτών ότι όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια σε ότι κάναμε, βάλαμε αγάπη και ψυχή για τον τόπο μας και με τον ενθουσιασμό της πρώτης μέρας θα δουλέψουμε για να φέρουμε νέα έργα και να θωρακίσουμε με υποδομές τον Δήμο μας μέσα στην επόμενη πενταετία.

Την τελετή του αγιασμού του Εκλογικού Κέντρου τίμησαν με την παρουσία τους μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και τους υποψηφίους συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων του ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, η περιφερειακή σύμβουλος Νατάσα Σωτηριάδου, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νικόλαος Ιντζέλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος, ο π. υφυπουργός και βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, ο π. βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Κιλκίς Αναστάσιος Αμανατίδης, Ευάγγελος Μπαλάσκας και του π. Δήμου Κρουσσών Γιώργος Γαβριηλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επίδομα θέρμανσης: Πληρώνονται αύριο πάνω από 750.000 δικαιούχοι

ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ

Κοσμοπλημμύρα στο πιροσκί της Ευκαρπίας