24 C
Kilkis
27/07/2024
kilkistv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΙΛΚΙΣ

Εκδικάζεται προσφυγή κατά της άδειας διέλευσης φορτηγών με αδρανή υλικά από ιδιοκτησίες στην περιοχή του Ηρώου Κιλκίς

Κοινοποίηση

Εκδικάζεται την Δευτέρα 20.11.23 η προσφυγή πολιτών και φορέων κατά χορήγησης άδειας διέλευσης δρόμου από ιδιοκτησίες τους στην περιοχή δίπλα στον λόφο του Ηρώου, «προκειμένου να εξυπηρετηθεί», όπως τονίζουν, «επιχειρηματίας» με αντικείμενο της επιχείρησης την προσωρινή αποθήκευση και επεξεργασία ΑΕΚΚ (σ.σ. απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων) και ογκωδών στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων που υποβαθμίζει εκεί το περιβάλλον.

Το σχετικό ρεπορτάζ του «Μαχητή» πριν την ανωτέρω εξέλιξη έχει ως εξής:

Το θέμα των αλυσιδωτών προβλημάτων, τα οποία δημιουργεί η έλλειψη αγροτικών δρόμων και η μη διαμόρφωση των ξηρορεματιών στην περιοχή πίσω από το πρώην στρατόπεδο Δογάνη και κοντά στο σημείο του λόφου του Ηρώου, από όπου ξεκινά ο δρόμος γι΄αυτό, επανήλθε στο προσκήνιο, με αφορμή την συζήτησή του κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 15.11.23 από την πλευρά του Δημήτρη Αγαθόπουλου και την αντίδραση του αντιδημάρχου Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη.

Ως γνωστόν, το θέμα αφορά στην μονάδα επεξεργασίας ογκωδών απορριμμάτων η οποία εγκαταστάθηκε στην εν λόγω περιοχή.

Η μονάδα λειτουργεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, έχοντας εκδόσει σχετική άδεια.

Ωστόσο, μία από τις προϋποθέσεις έκδοσης αυτής της άδειας ήταν η ύπαρξη δρόμου για την επί καθημερινής βάσεως μεταφορά των αδρανών υλικών.

Όπως σημειώνουν πολίτες σχετιζόμενοι με την μνημονευθείσα περιοχή η άδεια εκδόθηκε χωρίς να πληροί αυτήν την προϋπόθεση, ενώ τώρα η επιχείρηση επιδιώκει να επιβάλει μία δίοδο διέλευσης από ιδιοκτήτη έκταση.

Το αρμόδιο δικαστήριο είχε εκδόσει προσωρινή απόφαση, με την οποία της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει τέτοια δίοδο έως την εκδίκαση της υπόθεσης για λήψη τελεσίδικης απόφασης.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε την Παρασκευή 15.9.23, και η τελεσίδικη απόφαση αναφέρει ότι δεν υπάρχει δρόμος και ότι η δίοδος συνιστά καταπάτηση έκτασης.

Τότε, πάντα σύμφωνα με την μνημονευθείσα «πηγή», ο εργολάβος επιχείρησε να επιβάλει δουλεία διόδου σε παρακείμενο οικόπεδο, που ανήκει στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ «ΒηματίΖΩ».

Σημειώνεται, ότι οι εκτάσεις που ανήκουν στον συγκεκριμένο ιδιώτη και στον σύλλογο “ΒηματίΖΩ», είναι περιφραγμένες ύστερα από σχετικές οικοδομικές άδειες. Επίσης, ότι στο αγροτεμάχιο του «ΒηματίΖΩ» εκτελούνται, με την ανάλογη άδεια δόμησης, εργασίες κατασκευής του υδροθεραπευτηρίου του συλλόγου.

Καταπατήσεις
Το ανωτέρω ζήτημα, και ενώ όλα τα αγροτεμάχια έχουν δρόμους, ανέκυψε από το ότι κάποιοι από αυτούς καταπατήθηκαν από αγρότες για διευκόλυνσή τους, καθώς έχουν κλείσει οι παρακείμενες ξηρορεματιές. Οι μνημονευθείσες «πηγές» αναφέρουν, ότι ο δήμος υποχρεούται να κρατεί ανοικτές τις εν λόγω ξηρορεματιές, ενώ οφείλει να εκτελέσει και τεχνικά έργα, ώστε οι αγρότες να μπορούν να διέρχονται μέσω των δικών τους ιδιοκτησιών και να μην προβαίνουν σε καταπατήσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, τονίζουν, παρατηρείται βραδύτητα κινήσεων ή και αδράνεια στην διοίκηση του δήμου Κιλκίς, με επακόλουθο ούτε οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους ούτε ο συγκεκριμένος και οποιοσδήποτε άλλος επιχειρηματίας να δύνανται να αναπτύσσουν ανεμπόδιστα την δραστηριότητά τους.

Ειδικότερα δε για τον σύλλογο «ΒηματίΖΩ» η επιχείρηση επεξεργασίας ογκωδών απορριμμάτων έχει αντικείμενο, το οποίο δεν συνάδει με τις ιδιαιτερότητες του φορέα, όπως υπογραμμίζουν «κύκλοι» προσκείμενοι σ΄αυτόν, αφού με την διέλευση σχημάτων μεταφοράς ογκωδών απορριμμάτων ανακύπτουν προβλήματα στην λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου, το οποίο, επί πλέον, με αυτά τα δεδομένα, δεν θα μπορέσει να αδειοδοτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκπλήρωση Σκοπών από Δήμο Κιλκίς» των καταργούμενων (α) Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» καθώς και (β) της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ»

Κιλκίς: Χειροπέδες σε δύο άνδρες για ναρκωτικά – Βρήκαν στο σπίτι τους χασίς, ναρκωτικά δισκία και 55.000 ευρώ

Εξαρθώθηκε κύκλωμα εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών: Μία σύλληψη καταζητούνται οι συνεργοί