31.4 C
Kilkis
16/07/2024
kilkistv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΙΛΚΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακή προβολή ν. Κιλκίς

Κοινοποίηση

Δυναμική, εντυπωσιακή αλλά και κυρίως ουσιαστική ήταν η παρουσία του Κιλκίς, μέσω της Αναπτυξιακής Κιλκίς στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2023», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο ιδιαίτερα καλαίσθητο και μοντέρνο περίπτερό της, η ΑΝΚΙ πρόβαλε και ανέδειξε  το τουριστικό προϊόν του ν. Κιλκίς σε χιλιάδες επισκέπτες αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Μέσω πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού που διανεμήθηκε, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές του νομού και η πλούσια ιστορία, που θέτουν το Κιλκίς ως ένα πραγματικά μοναδικό αναδυόμενο τουριστικό προορισμό, που συνδυάζει την  ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες, στοχευμένες εμπορικές συναντήσεις (Β2Β) των στελεχών της ΑΝΚΙ με ταξιδιωτικούς πράκτορες, εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ξεναγούς και άλλους επιχειρηματίες στον τομέα του Τουρισμού, προερχόμενους τόσο από την Ελλάδα όσο και από χώρες η Αίγυπτος, η Πολωνία, η Γερμανία, η Αλβανία, η Βουλγαρία κ.ά. Το έντονο ενδιαφέρον συνεργασίας το οποίο επέδειξαν απέδειξε ότι το Κιλκίς αποτελεί γι΄ αυτούς ιδανικό προορισμό με βάση το δεδομένο ότι ο σύγχρονος επισκέπτης – τουρίστας αναζητά νέους και παρθένους προορισμούς για να επισκεφθεί.

Στη διάρκεια της Έκθεσης τα στελέχη της ΑΝΚΙ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ.κ. Χατζή και Καλλία καθώς και την πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης κα Πατουλίδου.

Το περίπτερο της ΑΝΚΙ επισκέφθηκε πλειάδα αξιωματούχων όπως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, οι βουλευτές κ.κ. Καράογλου και Γιώργος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Μαυρίδου, ο δήμαρχος Παιονίας κ. Σιωνίδης και στελέχη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, ο πρόεδρος της ΤΚ Γουμένισσας κ. Τάτσης, η προϊσταμένη της ΕΦΑ Κιλκίς κα Στρατούλη, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Γευγελή κ. Risto Atanasovski και πολλοί άλλοι.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η επίσκεψη του καταξιωμένου σεφ και επιτυχημένου κριτή στο Master Chef, κ. Πάνου Ιωαννίδη, ο οποίος πήρε μια μικρή γεύση από τις ομορφιές του ν. Κιλκίς που πραγματικά τον εντυπωσίασαν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση με φοιτητές από ΙΕΚ του κλάδου του Τουρισμού από το Κιλκίς και άλλες πόλεις, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει η ΑΝΚΙ αλλά και για τις ευκαιρίες απασχόλησης και δραστηριοποίησης στον πολλά υποσχόμενο αυτό τομέα.

Σημαντική θέση στο χώρο του περιπτέρου και στην παρουσίαση της περιοχής μας είχε η τοπική γαστρονομία με τα διάφορα κεράσματα να γίνονται ανάρπαστα, παράλληλα με την έκθεση διαφόρων ετικετών οίνων από τα περίφημα οινοποιεία μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κιλκίς είχε την εντονότερη παρουσία στην φετινή Philoxenia καθώς εκτός από την ΑΝΚΙ, συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο ο δήμος Παιονίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Απολογιστικά, η συμμετοχή της ΑΝΚΙ στην φετινή έκθεση είχε πολλαπλά οφέλη συμβάλλοντας δυναμικά στην εξωστρέφεια και την προβολή του ν. Κιλκίς. Τα στελέχη της ήρθαν σε επαφή αφενός μεν με δεκάδες φορείς του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσφέροντας όχι εγκυκλοπαιδικές γνώσεις αλλά συγκεκριμένες εμπορικές προτάσεις, αφετέρου δε με χιλιάδες επισκέπτες στους οποίους έδειξαν με λόγο, εικόνα και γεύσεις ότι το Κιλκίς είναι ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός με μοναδικά χαρακτηριστικά και υπηρεσίες value for money, που μπορεί να καλύψει όλες τις απαιτήσεις τους.

Ο βασικός στόχος των τοπικών φορέων αλλά και η απαίτηση της κοινωνίας για περισσότερη και οργανωμένη δυναμική προβολή και ένταξη του προορισμού «Κιλκίς» στο χάρτη της εγχώριας αλλά και  παγκόσμιας τουριστικής αγοράς δείχνει ολοένα και πιο εφικτός προς πραγματοποίηση αρκεί να υπάρξει κοινό όραμα και σχέδιο, μεθοδική συνεργασία και συντονισμός όλων των τοπικών φορέων, ενίσχυση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης από επαγγελματίες και κατοίκους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η συμμετοχή της ΑΝΚΙ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Netoural» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρόγραμμα Interreg IPA CBC Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν προσφέρει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δυνατότατα παρέμβασης στα σχολικά μαθητικά δρομολόγια από πλευράς δήμου Κιλκίς

Με 9 επιχειρήσεις-μέλη του στην 87η ΔΕΘ το Επιμελητήριο Κιλκίς

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΤΟΛΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ