27.4 C
Kilkis
22/06/2024
kilkistv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΙΛΚΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κιλκίς: Στάση εργασίας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Κοινοποίηση

Για εμπαιγμό της κυβέρνησης στο θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων στο χώρο της Υγείας κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις:

«Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς συμμετέχει στην 5ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας (από 10:00πμ εως15:00μμ), που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη του Νοσοκομείου μας ως αντίδραση στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που δόθηκε στη διαβούλευση όπου προβλέπονται διατάξεις – κοροϊδία και εμπαιγμού για τους συναδέλφους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός της χώρας, οι εκάστοτε Υπουργοί Υγείας κάλεσαν τους υγειονομικούς να ενισχύσουν ως συμβασιούχοι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δεσμεύτηκαν για την νομιμοποίηση τους ως αναγνώριση της προσφοράς. Δυστυχώς εξαπατήθηκαν με το χειρότερο τρόπο, οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται με επαναλαμβανόμενες και συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων, είναι αυτονόητο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πολέμησαν στη πρώτη γραμμή της πανδημίας, έχασαν τη ζωή τους δεκάδες συμβασιούχοι από κορονοϊό και ως αναγνώριση εισπράττουν τη διαρκή ομηρία και την ανασφάλεια με ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων και απολύσεις, παρότι γνωρίζουν ότι η απόλυση των συμβασιούχων οδηγεί σε κατάρρευση τα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ. την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την Πρόνοια.

Οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργού Υγείας στις συναντήσεις με την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ και οι διαβεβαιώσεις για την ανανέωση όλων των συμβασιούχων για ένα έτος μέχρι το Δεκέμβριο του 2024, ήταν χωρίς αποτέλεσμα με τους εργαζόμενους συμβασιούχους να βιώνουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό καθώς στο σχέδιο νόμου προβλέπεται:

Οι επικουρικοί ανανεώνονται για έξι μήνες, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές για δύο μήνες (χωρίς να εντάσσονται στο επικουρικό προσωπικό που ζητήσαμε), οι συνάδελφοι που ήρθαν προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων για τρεις μήνες, οι προνοιακοί υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας για τρείς μήνες και οι 6.000 συμβασιούχοι ΣΟΧ, στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης για τρεις μήνες και παράλληλα συνεχίζονται οι διαγωνισμοί για την εκχώρηση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους. Μάλιστα τέλος του χρόνου πάρα πολλά νοσοκομεία ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς και οι συνάδελφοι ΣΟΧ παρότι θα έχουν ενεργείς συμβάσεις θα απολυθούν.

Υπάρχει εμπαιγμός και κοροϊδία. Η ρύθμιση αυτή είναι δυσμενής όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Καλλιεργεί την ανασφάλεια στους συμβασιούχους οι οποίοι παραιτούνται κατά εκατοντάδες και αναζητούν εργασία στον ιδιωτικό τομέα ή το εξωτερικό. Η άρνηση της απευθείας μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συμφωνία των κομμάτων για να ξεπεραστούν τα όποια συνταγματικά εμπόδια οδηγεί και σε ανακύκλωση του ίδιου προσωπικού σε μελλοντικές προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού καθότι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς με αυξημένη μοριοδότηση θα καταλαμβάνουν θέσεις μονίμων.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ».

ΠΗΓΗ:ΕΙΔΗΣΕΙΣ.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

N. Δένδιας για την επιχείρηση «Ασπίδες»: Εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα και την ελεύθερη ναυσιπλοΐα

Ενημέρωση των δημοτών για την ισχύ του κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν.

Κιλκίς: Έπιασαν εργαζόμενη να κλέβει από το ταμείο της επιχείρησης