27.4 C
Kilkis
22/06/2024
kilkistv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΖΕΙ εδώ και 50 χρόνια

Κοινοποίηση

Μηνύματα για την συμπλήρωση μισού αιώνα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εξέδωσαν κόμματα και πολιτικά πρόσωπα του νομού μας. Συγκεκριμένα, μηνύματα εξέδωσαν, η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ

 Η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ένα γεγονός-σταθμό στους αγώνες του λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία. Ένα γεγονός που έμελλε να καθορίσει την Ιστορία της χώρας, θέτοντας τα θεμέλια για την ανατροπή της δικτατορίας των Συνταγματαρχών και τη μεταπολίτευση.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν υπήρξε μόνο μία μαζική εναντίωση των νέων της εποχής απέναντι στο ολοκληρωτικό καθεστώς της 21ης Απριλίου. Ήταν επίσης ένα κίνημα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής και μιας δικαιότερης κοινωνίας, ένα αίτημα που εκφράστηκε ξεκάθαρα μέσα από το ιστορικό σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν σήμερα απολύτως ζωντανά. Σε μια συνθήκη που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά, εξαιτίας μιας πολιτικής εξουσίας που στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων αντί των πολλών. Σε μια συνθήκη που οι ατομικές ελευθερίες και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών είναι σε κίνδυνο, εξαιτίας νέων δικτύων επιτήρησης και παρακολουθήσεων. Την ίδια στιγμή, ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι τραγικά επίκαιρος, τις ημέρες που γινόμαστε μάρτυρες μίας ακόμη αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας. Όσο και αν κάποιοι επιθυμούν να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα του 1973 και να συσκοτίζουν τα μηνύματα της ιστορικής εξέγερσης, το Πολυτεχνείο πλανάται σαν σκιά τα τελευταία 50 χρόνια πάνω από την Ιστορία, για να θυμίζει ότι τίποτα δεν χαρίζεται στο λαό, εάν ο ίδιος δεν το διεκδικήσει.

Η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Κάθε χρόνο, τούτες τις μέρες του Νοέμβρη η σκέψη μας και η καρδιά μας ταξιδεύει εκεί, στο χώρο του Πολυτεχνείου, στον ξεσηκωμό των φοιτητών, της νεολαίας και του ελληνικού λαού κατά της δικτατορίας.

Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την Δημοκρατία, και την Ελευθερία, θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό. Και πρέπει να ζει γιατί ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.

Στο απέραντο ιστορικό τοπίο αυτού του λαού, υπάρχουν μυριάδες γεγονότα που θα άξιζε να θυμόμαστε και να τιμούμε. Τι είναι αυτό το ξεχωριστό που έχει αυτό το γεγονός ;

Η απάντηση δίνεται από τον ίδιο τον ορισμό που έδωσε ο νομοθέτης. Αυτή η γιορτή είναι της νεολαίας, γιορτή των νέων ανθρώπων και μόνο. Τιμή στη λατρεία για ελευθερία, στην περιφρόνηση του κινδύνου και στο αδάμαστο πνεύμα των νιάτων.

Ας σταθούμε λοιπόν κι εμείς σήμερα ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου κι ας αναλογιστούμε πόσο μεγάλο είναι και το δικό μας χρέος να διαφυλάξουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν.

Στα αυτιά μας Θα αντηχεί κάθε χρόνο αυτές τις μέρες. Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο ο Σταθμός των ελεύθερων Ελλήνων.

Γιατί τούτος ο λαός δεν γονατίζει….

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το κυρίαρχο μήνυμα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει διαχρονικό. Τιμούμε όλους εκείνους τους ήρωες του Πολυτεχνείου που αγωνίστηκαν χωρίς ποτέ να εξαργυρώσουν τους αγώνες τους. Θα τους θυμόμαστε και θα τους τιμούμε για πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι του Κιλκίς από 16-22 Νοεμβρίου

Σερί νικών για το γυναικείο τμήμα του ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς

Πτώση Canadair: Από το Κιλκίς ο 27χρονος Περικλής Στεφανίδης που έχασε τη ζωή του στην Κάρυστο