13.1 C
Kilkis
22/10/2024
kilkistv.gr
GoogleΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ζητείται απάντηση για τα ΕΛΤΑ!

Κοινοποίηση

Θέματα που απασχολούν τον Δήμο Παιονίας έθεσαν στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Δημήτρη Παπαστεργίου και τον  διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης  και οι αντιδήμαρχοι  Αθανάσιος Τζούρτζος και Γιώργος Δουλκερίδης, που τον επισκέφτηκαν στην Αθήνα την Τρίτη 1 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος, ένα θέμα που κυριάρχησε στην συνάντηση ήταν η αναστολή λειτουργίας των Ταχυδρομείων, Γουμένισσας και Ευρωπού. Κι ενώ τονίζεται ότι οι κ. Σιωνίδης, Τζούρτζος και Δουλκερίδης «παρουσίασαν αναλυτικά στο υπουργό τις αρνητικές συνέπειες της απόφασης των ΕΛΤΑ ΑΕ  και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή», δεν γίνεται καμιά αναφορά σε κάποια απάντηση του υπουργού!

Πάντως, οι εκπρόσωποι του δήμου είπαν στον υπουργό ότι «τα δύο  Ταχυδρομεία εξυπηρετούσαν πολλά χωριά της ευρύτερης περιοχής και   με την εφαρμογή της απόφασης  κάποιες από τις υπηρεσίες  που παρείχαν  στους κατοίκους   παρουσίασαν δυσλειτουργίες (παράδοση – παραλαβή αλληλογραφίας)  και κάποιες  σταμάτησαν ( ταμιευτήριο) , με ότι αυτό συνεπάγεται για  περιοχές  που  δεν  έχουν ούτε τακτική συγκοινωνία  ούτε τράπεζες».  Περί απάντησης, όμως, ουδείς λόγος!

Με τον κ. Παπαστεργίου συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της βελτίωσης της επίσημης ηλεκτρονικής επικοινωνίας του δήμου με τους δημότες μέσω πλατφόρμας   που να εξασφαλίζει την  έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

 Κατά τα λοιπά, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι παρουσίασαν στον κ. Τερεζάκη τα προβλήματα ασφαλείας  που υπάρχουν με την   σιδηροδρομική γραμμή που διέρχεται το Πολύκαστρο,  όσον αφορά την λειτουργία των   διαβάσεων και   την καθαριότητα και ζήτησαν την   άμεση κοπή των χόρτων  κατά μήκος της γραμμής.

Επίσης ζήτησαν την επιτάχυνση των διαδικασιών σε σχέση με την διέλευση του αγωγού ύδρευσης από την σιδηροδρομική γέφυρα του Πολυκάστρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Greencells Energy: Νέο mega φωτοβολταϊκό project 250 MW στο Κιλκίς

Στ. Κασσελάκης: Δεν έχω καμία «ενεργή συμμετοχή» σε εταιρίες αυτήν τη στιγμή

”Super Mario Bros. Η ταινία” απόψε και αύριο στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο του Κιλκίς