27.4 C
Kilkis
22/06/2024
kilkistv.gr
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΚΕΔΟΝΙΑΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Η επίσημη παρουσίαση των οκτώ υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του νομού Κιλκίς

Κοινοποίηση

Την εκκίνηση της προεκλογικής κούρσας, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσιάζοντας το σύνολο του ψηφοδελτίου της «Αλληλεγγύης» με 154 υποψηφίους στις επτά περιφερειακές ενότητες εκ των οποίων οι 90 είναι από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

(8 Κιλκις, 13 στην Ημαθία, 10 Πέλλα, 10 Πιερία, 13 Σέρρες, 10 Χαλκιδική και 90 Θεσσαλονίκη)

Οι οκτώ υποψήφιοι περιφερειακή σύμβουλοι του νομού Κιλκίς είναι:

Βεκηδημητριάδης Δημήτρης, λογιστής

Βεργίδης Ανδρέας, αγρότης, αντιπεριφερειάρχης

Νικολαίδου Άννα, πολιτικός μηχανικός, γραμματέας δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Σακαλάκη Άννα, επιχειρηματίας

Σωτηριάδου Νατάσα, ασφαλίστρια, περιφεριακή σύμβουλος

Τάτσης Αστέριος, συνταξιούχος αξιωματικός Στρατού

Τζαβέλας Λεωνίδας, πολιτικός μηχανικός

Φωτακέλης Γιάννης, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών

Η επίσημη εκδήλωση της παράταξης, με σύνθημα «Εμπιστοσύνη και Αλληλεγγύη» άνοιξε με βίντεο, όπου περιφερειάρχης έκανε έναν απολογισμό των έργων και των δράσεων που αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του και το όραμά του που συμπύκνωσε στη φράση: «Πάμε να κάνουμε ένα ακόμη άλμα μπροστά, να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέλλον για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Η ομάδα της «Αλληλεγγύης» είναι ανανεωμένη κατά 70% σε σχέση με το 2019, με νέα και φρέσκα πρόσωπα, ενώ χαρακτηριστική ήταν η στιγμή κατά την εκδήλωση, όπου ο κ Τζιτζικώστας, κρατώντας ένα tablet υπέβαλε επί τόπου στην ηλεκτρονική πύλη, το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης», λίγο μετά το πέρας της παρουσίασης όλων των υποψηφίων.

Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της «Αλληλεγύης», τόνισε ότι είναι μια αυθεντική, υπερκομματική παράταξη που δεσμεύεται να στηρίξει το έργο που αναπτύχθηκε στην περιφέρεια και να βάλει τις βάσεις για εκείνα τα έργα και τις υποδομές που θα χτίσουν την Κεντρική Μακεδονία του 2030. «Για αυτό πάμε να κάνουμε ένα ακόμη άλμα μπροστά με την ομάδα που ξέρει να κάνει τη διαφορά, την ομάδα νίκης» είπε χαρακτηριστικά.

«Η παράταξη μας», συνέχισε, «έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, για αυτό είναι κρίσιμες οι αποφάσεις των πολιτών στις 8 Οκτωβρίου. Αποφασίζουμε για τον τόπο μας και την Κεντρική Μακεδονία που δεν μπορεί να περιμένει».

Υποστήριξε πως η Κεντρική Μακεδονία δεν είναι μια περιφέρεια ρίσκου και αβεβαιότητας για τον πολίτη, αλλά μια περιφέρεια όπου στόχος της είναι να πάει μπροστά.

«Πειραματισμοί δεν χωρούν, δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο για το μέλλον. Το αναμάσημα της μιζέριας και της γκρίνιας δεν είναι πρόταση για το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα, είπε, πρόταση είναι ο ρεαλισμός, οι φρέσκιες ιδέες και βέβαια η ισχυρή ομάδα της «Αλληλεγγύης».

«Μια ομάδα, που αποτελείται, από άξιους και ικανούς ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές και κομματικές αφετηρίες που αντανακλούν όλη την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονία. Γυναίκες και άνδρες ενεργοί στην τοπική κοινωνία τους, που ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν με μόνο κοινό την αγάπη για τον τόπο μας» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση

Μιλώντας για το στοίχημα της «Αλληλεγγύης» στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε ότι είναι η παράταξη που θέλει να δουλέψει και θα το κάνει με την ίδια προσήλωση στο στόχο της. «Για αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων των πολιτών, θα εργαζόμαστε κάθε μέρα για να κάνουμε πράξη το όραμα μας: να χτίσουμε την Μακεδονία του 2030, την περιφέρεια, όπου η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη και δίκαιη για όλους. Πάμε μαζί για τη μεγάλη μάχη για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέλλον για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

-Ο αριθμός των υποψηφίων είναι ο μέγιστος επιτρεπόμενος ανά Περιφερειακή Ενότητα από το νόμο.
-Το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης» είναι ανανεωμένο κατά 70% σε σχέση με το 2019.
-Υποψήφια με την «Αλληλεγγύη» είναι η νεότερη υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος σε όλη τη χώρα που γίνεται 18 χρόνων την ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων, δηλαδή στις 31 Αυγούστου.

«Αυτή η παράταξη, μια πραγματικά αυτοδιοικητική και αυθεντικά υπερκομματική παράταξη, η δική μας παράταξη, η Αλληλεγγύη, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε αυτά τα χρόνια, που ήταν πιο μεγάλες και πιο πολλές από ποτέ, μπορεί σήμερα να κοιτάζει τους συμπολίτες μας στα μάτια. Μπορεί να τους κοιτάζει στα μάτια ,γιατί είμαστε δίπλα τους κάθε μέρα, σε κάθε εμπόδιο, σε κάθε πρόκληση.
-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και το κάναμε πράξη, με το πρόγραμμα “Διέξοδος” και εκατοντάδες ακόμα δράσεις, για την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, την καινοτομία και την κατάρτιση.
-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα αναβαθμίσουμε τις υποδομές και το κάναμε πράξη, με τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ16, το δρόμο στην Είσοδο του Κιλκίς, την Περιφερειακή Οδό Κατερίνης, τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.
-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και το κάναμε πράξη, με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές, σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.
-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε δίπλα στα παιδιά και τους γονείς και το κάναμε πράξη, με νέα σχολεία, με ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία, με χιλιάδες θέσεις, κάθε χρόνο, σε παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε δίπλα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και το κάναμε πράξη, με περισσότερες από 150 κοινωνικές δομές για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τα άτομα με αναπηρία, τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο.
-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής κάθε συμπολίτη μας και το κάναμε πράξη, με τα πρώτα έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, με δεκάδες νέους χώρους πρασίνου και πάρκα στις γειτονιές μας σε όλη τη Μακεδονία, με την αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης, που βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης.
-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε το περιβαλλοντικό και ενεργειακό κόστος και το κάναμε πράξη, με την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, δημόσιων κτιρίων, νοσοκομείων, αθλητικών εγκαταστάσεων και κατοικιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα προβάλουμε τον πολιτισμό μας και το κάναμε πράξη, με το νέο Μουσείο Βεργίνας, με το άνοιγμα, σε πρώτη φάση για ειδικά κοινά, του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, με την Αρχαία Πέλλα, με πάνω από χίλιες πολιτιστικές δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με 80 οπτικοακουστικές παραγωγές που γυρίστηκαν με τη στήριξη του Film Office της Περιφέρειας.
-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία, τις ουρές και τα γκισέ και το κάναμε πράξη, με την ψηφιακή Περιφέρεια που δημιουργήσαμε και 200 ψηφιακές υπηρεσίες σε πρώτη φάση», επισήμανε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τζιτζικώστας, σχετικά με τις κυριότερες δεσμεύσεις που ανέλαβε ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στην υπόσχεση που έδωσε το 2019 να δυναμώσει τη Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Κυρίως δεσμευτήκαμε να δυναμώσουμε τη Μακεδονία. Και σήμερα η Κεντρική Μακεδονία είναι μια Περιφέρεια, που διαρκώς αλλάζει, εκσυγχρονίζεται, δυναμώνει και κάνει βήματα μπροστά. Μια Περιφέρεια ισχυρή στην Ελλάδα και στην κορυφή της Ευρώπης: Με εξαγωγές που φτάνουν πλέον τα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα είναι πρώτη στην Ελλάδα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Με διπλασιασμό των επενδύσεων στις τουριστικές υποδομές και πολλές πρωτιές στις αφίξεις τουριστών. Με κατακόρυφη αύξηση των επενδύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με την παραγωγή του 25% του Αγροτικού ΑΕΠ της χώρας. Με μία από τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη σε αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ. Με έσοδα 145 εκατομμύρια ευρώ και 4.000 νέες θέσεις εργασίας μόνο από τις κινηματογραφικές παραγωγές που φέραμε στον τόπο μας. Με παγκόσμιες εταιρείες κολοσσούς που επενδύουν στην Κεντρική Μακεδονία, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στον τόπο μας, τους ανθρώπους και το σχέδιό μας για το μέλλον. Γιατί η παράταξή μας εκεί έχει στραμμένο το βλέμμα, στο μέλλον».

Μιλώντας για το διακύβευμα των φετινών περιφερειακών εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι οι αποφάσεις που θα λάβουν οι πολίτες στις 8 Οκτωβρίου είναι κρίσιμες: «Γιατί σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τον τόπο μας: Για την Κεντρική Μακεδονία που διεκδικεί και πετυχαίνει και δεν είναι μια Περιφέρεια στάσιμη που απλώς περιμένει. Για την Κεντρική Μακεδονία που δημιουργεί θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, εξοικονόμηση για κάθε σπίτι και δεν είναι μια περιφέρεια ρίσκου και αβεβαιότητας για τον πολίτη. Για την Κεντρική Μακεδονία που μετατρέπει τους απρόσωπους πόρους σε μετρήσιμο έργο στην αντιπλημμυρική θωράκιση, στα νοσοκομεία, στα σχολεία και δεν είναι μια περιφέρεια που υπόσχεται τα πάντα στη θεωρία. Πειραματισμοί τώρα, δεν χωρούν. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή με το μέλλον μας. Και στο κάτω-κάτω, δεν έχουμε ακούσει κάποια πρόταση διακυβέρνησης. Το αναμάσημα της μιζέριας και του γκρίζου δεν είναι πρόταση διακυβέρνησης. Δεν είναι πρόταση το “όχι σε όλα”. Πρόταση για το μέλλον είναι το όραμα και ο ρεαλισμός, το σχέδιο, η εμπειρία, οι φρέσκες ιδέες και η ισχυρή ομάδα της Αλληλεγγύης».

Η ομάδα της «Αλληλεγγύης» που παρουσίασε σήμερα ο κ. Τζιτζικώστας είναι μια ομάδα άξιων και ικανών ανθρώπων, με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, με διαφορετικά επαγγέλματα και ενδιαφέροντα, που αντανακλούν ολόκληρη την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας.  Εργαζόμενοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αθλητές, γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, αγρότες, δημοσιογράφοι, γυναίκες και άνδρες ενεργοί στην κοινωνία, που συνδυάζουν την εμπειρία με τις νέες ιδέες, που ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν, συνθέτουν τον συνδυασμό της «Αλληλεγγύης».

«Μια ομάδα ανθρώπων, που μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και η διάθεση για προσφορά. Γι’ αυτό η παράταξη της Αλληλεγγύης είναι εγγύηση για συνεργασία, είναι εγγύηση για αποτελεσματικότητα, είναι εγγύηση για δουλειά. Και σας διαβεβαιώνω ότι με την ίδια ενέργεια, με την ίδια συνέπεια, με την ίδια προσήλωση στον τελικό στόχο θα εργαζόμαστε κάθε μέρα, για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα και να κάνουμε καλύτερη τη ζωή κάθε συμπολίτη μας: από την Ειδομένη στο Κιλκίς και το Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες, μέχρι τη Συκιά στη Χαλκιδική και τη Λεπτοκαρυά στην Πιερία, και από την Άρνισσα στη Πέλλα και το Ροδοχώρι στην Ημαθία, μέχρι τον Σταυρό και την Ξυλούπολη στη Θεσσαλονίκη. Θα εργαζόμαστε κάθε μέρα, για τα όνειρα και τις προσδοκίες κάθε ανθρώπου, για την οικογένειά του, για τα παιδιά του, για το μέλλον. Θα εργαζόμαστε κάθε μέρα για να κάνουμε πράξη το όραμά μας, το όραμα που ενώνει όλους τους Μακεδόνες, να χτίσουμε τη Μακεδονία του 2030. Μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη. Την Περιφέρεια που αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό. Την Περιφέρεια που η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη, θα είναι δίκαιη, θα είναι για όλους. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Με την ομάδα που κάνει τη διαφορά. Με την ομάδα νίκης για την Κεντρική Μακεδονία. Με την Αλληλεγγύη και δύναμή μας την εμπιστοσύνη!», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Σοφία Τουντούρη, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων ο κ. Τζιτζικώστας με ένα tablet υπέβαλε «ζωντανά» στην ηλεκτρονική πύλη υποψηφιοτήτων των εκλογών, το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΙΔΙΚΗ Συνεδρίαση (Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής 1ου διμήνου 2024) ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ No7 στις 15.03.2024 και Ώρα 18:00

Χριστουγεννιάτικο τουρνουά βόλεϊ για τα παιδιά των συλλόγων του Κιλκίς

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα ‘’Κάλυψη’’