27.4 C
Kilkis
22/06/2024
kilkistv.gr
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Θ.Βαφειάδης: Έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την προμήθεια υδρομέτρων από τη ΔΕΥΑΚ

Κοινοποίηση

Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την προμήθεια υδρομέτρων από τη ΔΕΥΑΚ καλεί με επιστολή του τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Θόδωρος Βαφειάδης, και “εξαπολύει βέλη” κατά της διοίκησης του δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.).

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

“Κε Πρόεδρε,
Είμαι της άποψης -ως θέμα αρχής- ότι τα ζητήματα που απασχολούν το δήμο μας σε όλες τις εκφάνσεις του πρέπει κατ’ αρχάς να συζητούνται και ει δυνατόν να απαντώνται ή επιλύονται εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Επειδή ήδη προέκυψε ένα τεράστιων διαστάσεων ζήτημα με τη διαδικασία προμήθειας των υδρομέτρων από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς που επιμερίζεται στα εξής κύρια σημεία:

Μελετητής και παραλαβών του έργου προμήθειας είναι το ίδιο πρόσωπο κάτι που απαγορεύεται από τον Νόμο με βάση και το έγγραφο του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΚ κου Ηλία Αβραμίδη με Α.Π. 2732/29.06.2023.

Δόθηκε έκπτωση από την ανάδοχο του έργου εταιρεία μόνο λίγο λιγότερο από το 2%, ενώ συμμετείχαν και ελαχιστότατες εταιρείες στον σχετικό διαγωνισμό, αμφότερα, πράγματα παντελώς ασυνήθη για διαγωνισμούς τέτοιου μεγέθους που είναι ενδείξεις χειραγώγησης του διαγωνισμού.

Το συνολικό ποσόν της προμήθειας 2,377,223 ευρώ προπληρώθηκε στην ανάδοχο εταιρεία σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στη Διαύγεια στις 01.07.2023, κάτι έξω από κάθε πρακτική προμηθειών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ενώ τα υδρόμετρα δεν παραδόθηκαν στο σύνολό τους στη ΔΕΥΑΚ παρά μόνο ένα μέρος τους.

Η παραλαβή των υδρομέτρων έγινε στην Αθήνα, ενώ η σύμβαση μεταξύ προμηθευτή και ΔΕΥΑΚ προέβλεπε να γίνει στο Κιλκίς, στην έδρα δηλαδή του αγοραστή που είναι και η συνήθης πρακτική στις προμήθειες του Δημοσίου εν γένει.

Ενώ στην τεχνική μελέτη και στην υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ αναδόχου και ΔΕΥΑΚ προβλέπονταν 2 τύποι υδρομέτρων προς προμήθεια, τα υδρόμετρα που έως τώρα παραδόθηκαν και τοποθετούνται δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφωνηθέντα.

Υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες όπου αποδεικνύεται ότι τα υδρόμετρα που παρελήφθησαν και τοποθετούνται είναι αναλογικά/μηχανικά και όχι ψηφιακά και στο κάτω μέρος τους έχουν ένα εξάρτημα που μετατρέπει την αναλογική καταγραφή σε ψηφιακή για να γίνεται η αυτόματη εγγραφή στη ΔΕΥΑΚ, αλλά αυτό τα καθιστά ευάλωτα σε βλάβες και σε ανακριβείς μετρήσεις και σε κάθε περίπτωση ασύμβατα με τα συμφωνηθέντα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνω να συγκληθεί κατεπειγόντως το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς σε έκτακτη συνεδρίαση και να κληθούν ο κατ’ εξοχήν εμπλεκόμενος με το συγκεκριμένο έργο υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ κ. Παραγιός, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ. Αβραμίδης και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ κ. Καραμπίδης για να δοθούν οι δέουσες εξηγήσεις και διευκρινίσεις για την αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων και πιθανών ενεργειών προς τη Δικαιοσύνη.

Χωρίς αυτό να αποτελεί εκβιασμό, αν δε γίνει το απολύτως αναγκαίο δημοτικό συμβούλιο, κατόπιν θα είμαστε τυπικά αναγκασμένοι και ηθικά απολύτως καλυμμένοι απέναντι στη δημοτική αρχή για να καταφύγουμε στα αρμόδια Ελεγκτικά Όργανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο καιρός με τη N. Ζιακοπούλου: Σε πτώση η θερμοκρασία, επιστρέφουν οι βροχές

Ξανά δήμαρχοι γι` ακόμα 5 χρόνια

Έχει γίνει «βραχνάς» πλέον σε Πολύκαστρο και Αξιούπολη η ηχορρύπανση από δίκυκλα