24 C
Kilkis
27/07/2024
kilkistv.gr
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

«Κολλημένο» παραμένει το χρόνιο πρόβλημα της ανέγερσης δικαστικού μεγάρου στο Κιλκίς

Κοινοποίηση

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς να ανανεώσει για τρία επιπλέον χρόνια την απόφαση της κατά χρήσης παραχώρησης της δημοτικής έκτασης των δυόμιση στρεμμάτων στο ΤΑΧΔΙΚ για την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κι ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός στον δήμαρχο, το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις στη διασφάλιση χώρων μετεγκατάστασης στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, έργο το οποίο είναι αλληλένδετο με την τύχη των δικαστικών μεγάρων Κιλκίς, Σερρών και Έδεσσας καθώς θα κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ.

Η διαδικασία ανάθεσης της ανακατασκευής των δικαστικών κτηρίων της Θεσσαλονίκης και της κατασκευής των τριών δικαστικών μεγάρων, βρίσκεται στη δεύτερη φάση, στην οποία περιλαμβάνεται το στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου ενώ θα ακολουθήσει η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

83χρονος από το Κιλκίς επέστρεψε στα θρανία και πήρε απολυτήριο Γυμνασίου!

Δήμος Κιλκίς: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με “Εξοικονόμηση ενέργειας”

Συνταξιούχο δασκάλα που δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κιλκίς τίμησε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών