26.7 C
Kilkis
27/07/2024
kilkistv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΙΛΚΙΣΝΕΑ

ΟΜΙΛΙΑ Π. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΗΤΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Κοινοποίηση

Συνεχίζονται οι εορταστικές, πολιτιστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Εφόρων του Κιλκίς.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, το απόγευμα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου, στον κατάμεστο από κόσμο περικαλλή Ιερό Ναό των Πολιούχων, πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία από τον εξαίρετο και δημοφιλή Κληρικό π. Χρήστο Μήτσιου, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού.

Ο π. Χρήστος ανέπτυξε το θέμα: “Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, τι μένει από Χριστό, παραδόσεις και Αγάπη!” κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον των παρισταμένων που πλήρωσαν τον Ιερό Ναό, επί δύο περίπου ώρες, ενισχύοντας τους πνευματικά παρέχοντας δύναμη και ελπίδα, ιδίως αυτές τις ημέρες που ξεκινά η νηστεία για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.

Χρησιμοποιώντας χωρία της Αγίας Γραφής και των αγίων Πατέρων, με θεολογική ενάργεια και τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, ο ομιλητής διέλυσε “μύθους”, τοποθέτησε με ακρίβεια τον άνθρωπο και τη ζωή του έναντι του Θεού και των ανθρώπων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Θεός ήθελε πάντοτε στην αγκαλιά του το δημιούργημά του, δηλαδή τον κόσμο, γι’ αυτό και απέστειλε ο Υιός του Θεού, ίνα σταυρωθεί και λυτρώσει αυτόν εκ της αμαρτίας και του θανάτου “Οὕτως γὰρ ἠγάπησεν ὁ θεὸς τὸν κόσμον ὥστε τὸν υἱὸν τὸν μονογενῆ ἔδωκεν…” και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του απήυθυναν οι συμμετέχοντες της ομιλίας.

Ευχαρίστησε καθηκόντως τον σεπτό Ποιμενάρχη του Κιλκίς για την ευλογία του και την πρόσκληση να συμμετέχει στο φετινό πρόγραμμα εορτασμού των Πολιούχων του Κιλκίς και τους Πατέρες του Ναού π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη και π. Κωνσταντίνο Παζιώκη για τη φιλοξενία.

Την Τετάρτη 22 μηνός Νοεμβρίου, Κλήρος και Λαός, ετοιμάζονται να υποδεχθούν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ραφαήλ, του εν Λέσβω, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος, που θα παραμείνει για προσκύνημα έως και την ημέρα εορτασμού των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η ιστορία των κτηρίων του Κιλκίς

Τουρισμός για Όλους: Έρχεται voucher διακοπών αξίας έως και 400 ευρώ – Όλο το ΦΕΚ με τους δικαιούχους

Κιλκίς: Κτίρια – σύμβολα της πόλης τους ζωγράφισαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου