28 C
Kilkis
17/06/2024
kilkistv.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο δεκάλογος για τις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Μακρακώμης – Η σημερινή δυναμική των υποψήφιων Δημάρχων

Κοινοποίηση

Πολλά ακούγονται και άλλα τόσα σχολιάζονται σχετικά με τις Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Μακρακώμης.

Αναμενόμενο φυσικά, αφού ήδη τρέχει η προεκλογική περίοδος και ότι αποφασίσουν οι δημότες, αφορά το μέλλον του τόπου.

Σύμφωνα με όσα αφουγκραζόμαστε, η δυναμική του ενός υποψήφιου Δημάρχου, του κ. Κώστα Καραγιάννη είναι ιδιαίτερα αυξανόμενη, ενώ ο εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Χαντζής άγνωστο γιατί, είναι «άφαντος» αν και σίγουρα κινείται υπόγεια για τις εκλογές… Λόγω Δημαρχίας, χρηματοδοτεί πολλές τοπικές εκδηλώσεις για ζεστάνει σχέσεις ποντάροντας σε ψήφους, αναδεικνύοντας το όποιο έργο έχει να επιδείξει, το οποίο όμως δεν είναι όσο δεσμεύτηκε.

Για τον κ. Καραγιάννη καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα είναι πιο… φανερά. Γνωστός και επιτυχημένος επιχειρηματίας με έναν συνδυασμό με δυνατούς υποψηφίους όπως αναφέρει, «κατεβαίνει» κάνοντας δύσκολο το έργο του κ. Χαντζή.

Συνδυαστικά όμως για τον κ. Καραγιάννη,

Πρώτον, ανήκει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά κατάφερε ενσωματώσει υποψηφίους από άλλους πολιτικούς χώρους.

Δεύτερον, το έδειξε και το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών , το μεγάλο ρεύμα που έχει η Νέα Δημοκρατία και τι αποκόμισε από άλλους χώρους.

Τρίτον, η τεράστια νίκη της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί το σχετικό έδαφος που είναι υπέρ του.

Τέταρτον, είτε επίσημα είτε όχι, η λογική λέει ότι έχει «κλειδώσει» η στήριξη του. Ακόμη και το λογότυπο του συνδυασμού καταφανώς παραπέμπει στη ΝΔ.

Πέμπτον, σε παραπολιτικό επίπεδο, μαθαίνουμε ότι ο νυν Πρόεδρος της Κοινότητας Σπερχειάδας κ. Νίκος Τζιβελέκας που εξ αρχής είναι δίπλα σ τον κ. Καραγιάννη, δεν θα είναι υποψήφιος στον συνδυασμό, αλλά συγγενικό του πρόσωπο. Μια εξέλιξη που τον «ξαλαφρώνει» κατά πολύ που έχει την σημασία της και αντίκτυπο στους δημότες.

Έκτον, όλα δείχνουν ότι είναι κερδισμένος κατ’ επέκταση εκ των πραγμάτων θα έχει την στήριξη των βουλευτών της περιοχής του κυβερνώντος κόμματος. Άλλωστε οι βουλευτικές εκλογές συνήθως συνδέονται με τις Δημοτικές.

Έβδομον, από την άλλη, ο κ. Γ. Χαντζής, ο βασικός αντίπαλος του, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, δεν δείχνει ανοιχτά προς τον κόσμο κάποια κομματική προτίμηση αλλά με την τακτική του να παρουσιάζεται πιο διακριτικά, θα δείξει τι έχει πετύχει.

Όγδοον, ο κ. Χαντζής θα δώσει την εκλογική μάχη με μεγάλη φθορά, διότι δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα του και τις δεσμεύσεις που έδωσε στους δημότες όσον αφορά την τετραετία.

Ένατον, επομένως, το μόνο λάθος που μπορεί να κάνει ο κ. Καραγιάννης θα είναι κατά – δικό του και όχι του συνδυασμού που ο ίδιος έχτισε. Εδώ δεν υπάρχει στην καμία, το «ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ»

Δέκατον, ο κ. Καραγιάννης έχει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών, να παρουσιάσει την πολιτική δυναμική του και το όραμα του για τον τόπο, όπως έκανε επιτυχημένα, βάσει αποτελέσματος, και η ΝΔ στις πρόσφατες διπλές εκλογές.

Σημειώνεται ότι ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος που δεν διεκδικεί την στήριξη από το κυβερνών κόμμα είναι ο κ Πάνος Ράμμος, σταθερός στις αριστερές του πεποιθήσεις. Προβλέπεται δε, αν το χειριστεί σωστά, να έχει πολύ μεγάλη δυναμική και η «Λαϊκή Συσπείρωση» να συγκεντρώσει όλους τους από κεντροαριστερά προσκείμενους αφού δεν υπάρχει συνδυασμός από αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο. Έτσι θα υπάρξει Λαϊκή Συσπείρωση και θα αποδείξει τον τίτλο που την αντιπροσωπεύει.
Μπορεί να γίνει το ακατόρθωτο με τα λάθη των πολιτικών αντιπάλων, και να γίνει η Σπερχειάδα όπως η Πάτρα;;;

Σε κάθε περίπτωση όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, εκείνο που πρέπει να τονιστεί, είναι η κάθε υποψηφιότητα να αναπτύξει το όραμα και το πρόγραμμα της για τον Δήμο της επόμενης τετραετίας. Ποιος θα επιτύχει να πείσει τους δημότες θα φανεί στην κάλπη και μακάρι όσα δεσμευτούν να τα πράξουν.

Πέρα από κόμματα, πέρα από συνδυασμούς, πέρα από ονόματα, το ζητούμενο παραμένει ο τόπος και το μέλλον του. Για αυτό και η ψήφος θα πρέπει να είναι απόφαση μετά από ώριμη σκέψη, μακριά από πολιτικές και κοινωνικές αγκυλώσεις αλλά και κυνήγι ρουσφετιών.

fonografos.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (19-7-2023)

Η εταιρεία που το 2023 έστειλε 40.000 τόνους ζυμαρικών από το Κιλκίς σε όλο τον κόσμο

Περιοδεία της Μαρίας Συρεγγέλα στο νομό Κιλκίς