24.5 C
Kilkis
27/07/2024
kilkistv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Προκαταρτική εξέταση από τον εισαγγελέα Κιλκίς για τη ΔΕΥΑ Κιλκίς

Κοινοποίηση

Έχουν κληθεί να καταθέσουν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμετέχω» Δημήτρης Αγαθόπουλος και το μέλος της, Λένα Αναστασιάδου, ενώ θα ακολουθήσουν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Βαφειάδης και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, Ηλίας Αβραμίδης

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας Κιλκίς μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη ΔΕΥΑ Κιλκίς και ιδιαίτερα την προμήθεια των ψηφιακών υδρομέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μεσού eidisis.gr, έχουν κληθεί να καταθέσουν στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς, αύριο Παρασκευή 11 Αυγούστου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμετέχω» Δημήτρης Αγαθόπουλος και το μέλος της, Λένα Αναστασιάδου, ενώ θα ακολουθήσουν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Βαφειάδης και στις 17 Αυγούστου ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, Ηλίας Αβραμίδης.

Η προκαταρκτική εξέταση αναμένεται να ερευνήσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τα μέλη της διοίκησης και στελέχη της ΔΕΥΑΚ, με βάση τις καταθέσεις και τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Αγαθόπουλος είχε αναφερθεί σε επιστολή του διευθυντή της εταιρείας, Ηλία Αβραμίδη, προς τη διοίκησή της, στην οποία γίνονταν αναφορά για σοβαρά ζητήματα της ΔΕΥΑΚ, επιστολή που ο κ. Αγαθόπουλος απέστειλε στον εισαγγελέα Κιλκίς.

Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Βαφειάδης κατήγγειλε πως για την προμήθεια των ψηφιακών υδρομέτρων ουσιαστικά έγινε αλλαγή της σύμβασης, με υδρόμετρα που η παραλαβή τους έγινε στην έδρα του προμηθευτή αντί της ΔΕΥΑΚ, πως έγινε η πληρωμή τους, 2,3 εκατομ. ευρώ, προκαταβολικά και πως τα υδρόμετρα δεν είναι ψηφιακά και δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές της προκήρυξης.

Πηγή: eidisis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών

Παρέμβαση Θ. Παφίλη στον Ν. Δένδια σχετικά με τη μεταφορά οπλισμού από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Καθαρή νίκη Κασσελάκη στο ν. Κιλκίς για την εκλογή προέδρου