24.5 C
Kilkis
27/07/2024
kilkistv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΜΑΚΕΔΟΝΙΑΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Πτώση Canadair: Από το Κιλκίς ο 27χρονος Περικλής Στεφανίδης που έχασε τη ζωή του στην Κάρυστο

Κοινοποίηση

Ο 27χρονος ανθυποσμηναγός του αεροσκάφους τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, Περικλής Στεφανίδης, είχε καταγωγή από το Κιλκίς αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Θλίψη επικρατεί στη χώρα για την τραγική απώλεια των δύο ηρωικών πιλότων, που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν με το Canadair να σβήσουν τις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, κυβερνήτης ήταν ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών, και συγκυβερνήτης ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών.

Ο 27χρονος ανθυποσμηναγός του αεροσκάφους τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, Περικλής Στεφανίδης, είχε καταγωγή από το Κιλκίς αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, αποφοίτησε από το 16ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Ξηροκρήνης. Το τελευταίο διάστημα έμενε στην Αθήνα λόγω του επαγγέλματός του.

Στο προφίλ του στο Facebook ο Περικλής ανέβαζε συχνά φωτογραφίες από ταξίδια με τους φίλους του, ενώ δεν λείπουν και οι εικόνες με αεροπλάνα.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρει:

“Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ”.

Συντρίμμια Canadair

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κυβερνητική παρέμβαση για τις αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά – Επιδότηση στα πρότυπα της ενέργειας

Εγκαίνια της πρώτης αίθουσας για συγγενείς των παιδιών στο «Αγία Σοφία» – Α. Γεωργιάδης: Ένας πνεύμονας υγείας και αξιοπρέπειας

Κύκλοι ΥΠΕΘΟ: Δεν αναμενόταν περαιτέρω αναβάθμιση από τη Moody΄s