24.5 C
Kilkis
27/07/2024
kilkistv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Στην …Εντατική η Παθολογική του Νοσοκομείου Κιλκίς

Κοινοποίηση

Εφτά γιατρούς προβλέπονται στην οργανική σύνθεση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Τέσσερις υπηρετούσαν μέχρι πριν δυο χρόνια. Παραιτήθηκαν οι δυο κι απόμεινε με δυο η βασική κλινική του Νοσοκομείου. Ένας ιδιώτης με μπλοκάκι κι ένας παθολόγος από το ΚΥ Δροσάτου επιστρατεύτηκαν για να σταθεί στα πόδια της η κλινική.

Και το καίριο χτύπημα δεν άργησε, αν και κάθε λογικός άνθρωπος μπορούσε να το προβλέψει. Οι συνθήκες εργασίας στο Νοσοκομείο είναι πλέον απάνθρωπες για τους γιατρούς. Κυριολεκτούμε: απάνθρωπες. Κι ένας ακόμα μόνιμος γιατρός πριν λίγες ημέρες υπέβαλε την παραίτησή του!

Είναι θέμα ελάχιστου χρόνου πια επιμένοντας στην παραίτησή του, όπως επιβάλλει ο σχετικός νόμος για την παραίτηση δημοσίων υπαλλήλων, να αποχωρήσει από το ίδρυμα

Όνειδος: Το καμάρι του τόπου μας κάποτε, το Νοσοκομείο μας με την πανελλήνια φήμη, απομένει με ένα μόνιμο γιατρό να στελεχώνει την Παθολογική του Κλινική, δηλαδή την κλινική αναφοράς κάθε νοσοκομείου.

Κι είναι απορίας άξιον πως γίνεται, ενώ η ελλιπής στελέχωση βοά εδώ και χρόνια, να μην προσλαμβάνονται παθολόγοι στο Κιλκίς.

Πως γίνεται κι ενώ το Νοσοκομείο Γουμένισσας διαθέτει περισσότερους γιατρούς από όσους προβλέπονται στο οργανόγραμμα, ύστερα από αξιοσημείωτες προσλήψεις που έγιναν τα τελευταίας χρόνια, στο Κιλκίς να καταγράφεται συνεχής μείωση της δύναμης ιατρικού προσωπικού ακόμα και σε κλινικές αναφοράς.

Αυτά τα τραγικά συμβαίνουν στον τόπο μας και δυστυχώς είναι ελάχιστοι εκείνοι που αντιδρούν. Ελάχιστοι. Έως μετρημένοι στα δάχτυλα του …μισού χεριού.

Και τι να προλάβεις να σιγυρίσεις με …μισό χέρι;

eidisis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αναδιώτης για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Όποτε πήγαμε κόντρα στη φύση, φάγαμε τα μούτρα μας

Μεταφέρεται η λαϊκή αγορά του Κιλκίς λόγω της εορτής των Θεοφανείων

Κιλκίς: Αντιδράσεις κατοίκων για την κοπή δέντρων στο κέντρο της πόλης