27.4 C
Kilkis
22/06/2024
kilkistv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΙΛΚΙΣΝΕΑ

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος

Κοινοποίηση

Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κιλκίς, Συνεργάτες και Πνευματικά του παιδιά

Την τρίτη κατά σειρά Ιερά Πανήγυρή της, αυτήν της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος του Χριστού, Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εόρτασε λαμπρά, η Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική & Σταυροπηγιακή Μονή του Ξενοφώντος, του Αγιωνύμου Όρους Άθω, την Τετάρτη 15 & την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα με τον Παλαιό Ημερολόγιο. 

Της Ιεράς Πανηγύρεως, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος υπό των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών Δοχειαρίου και Παντοκράτορος, Ιερομονάχων Αμφιλοχίου και Γαβριήλ, του λίαν φιλόξενου οικοδεσπότου, Γέροντος Αλεξίου Ξενοφωντινού, καθώς και πλειάδος Ιερέων και Διακόνων. Εντός του πανηγυρικού αγιορείτικου κλίματος, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία κατά την Παραμονή της Εορτής και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ανήμερα, με πλήθος προσκυνητών να “γεμίζουν” το Νέο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Στο δεξιό χορό, έψαλλαν Πατέρες εκ της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, ενώ στον αριστερό χορό, έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Λιάκος, μαζί με νέους ιεροψάλτες.

Συμπροσευχόμενοι ήταν ο Αναπληρωτής Πολιτικός Διοικητής Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου (ο οποίος συνδέεται με το Κιλκίς) και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Μητροπολίτη στο Αγιώνυμο Όρος και έχει πνευματικούς δεσμούς με την γεραρά Μονή Ξενοφώντος. Η κατάνυξη της Εορτής, εντός του Περιβολιού της Παναγίας, σε συνδυασμό με την αγάπη και τη φιλοξενία των Πατέρων της Μονής, καθώς και η λειτουργική αρτιότητα και παρρησία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, πρόβαλαν το μεγαλείο του Αγίου Όρους και της Ορθοδοξίας, σε μία περίοδο, όπου η διατήρηση του χριστιανικού πνεύματος, αποτελεί αναγκαιότητα.

Στην πανηγυρική τράπεζα ο Γέροντας Αλέξιος απηύθυνε καρδιακούς λόγους προς όλους και ιδιαιτέρως στον Μητροπολίτη Κιλκισίου που προέστη των Ιερών Ακολουθιών για εορτή της Ανακομιδής ενώ στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τιμητική πρόσκληση να βρεθεί στην ιστορική Ιερά Μονή για να συνερτάσει και να συμπανηγυρίσει με την Αδελφότητα και τους προσκυνητές τον Αθλοφόρο του Χριστού Γεώργιο, ενθύμθηκε επισκέψεις του στο περιβόλι της Παναγίας από τα νεανικά του χρόνια και τέλος μίλησε δι’ ολίγων περί υπακοής, κατά τον Άγιο Συμεών, τον νέο θεολόγο.

Με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στο Αγιώνυμο Όρος, ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς, μαζί με τη συνοδεία του, προσκύνησε την πανσεβάσμια Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές ενώ στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Ηγούμενο Γαβριήλ και την Αδελφότητα της ιστορικής Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, στην οποία προσκύνησε στο Καθολικό την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γεροντίσσης και τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα Αγίων που φυλάσσονται στην Μονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έντονη αντίδραση ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ στην θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γιά τα ΕΛΤΑ Γουμένισσας

Προκαταβολή… 2.3000.000 ευρώ γιά προμήθεια υδρομέτρων από την ΔΕΥΑΚ «άναψε» νέα «φωτιά» στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς! – ΜΑΧΗΤΗΣ

ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΙΛΚΙΣ ΖΗΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ