26.7 C
Kilkis
27/07/2024
kilkistv.gr
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Στην Παθολογική και τα δυο νοσοκομεία μας σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

Κοινοποίηση

Μεγάλη αναμονή στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων, αναμονή μέχρι δύο χρόνια για χειρουργεία καθώς το 40% των χειρουργικών αιθουσών δεν λειτουργεί (40%) λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ βασιζόμενη στα στοιχεία έρευνας για την κατάσταση των υγειονομικών μονάδων στη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης καταγγέλλει φαινόμενα βίας σε βάρος εργαζομένων λόγω ανεπαρκούς φύλαξης των νοσοκομείων καθώς και ότι το 30% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι παρότι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.

Η ανύπαρκτη Παθολογική στη Γουμένισσα και η καταρρέουσα Παθολογική στο Κιλκίς είναι το μείζον θέμα των δυο νοσοκομείων μας, όπως τα αναπτύσσει στην ετήσια έκθεσή της  ΠΟΕΔΗΝ.

Ιδού τι αναφέρει:

ΚΙΛΚΙΣ: Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι στην Παθολογική κλινική. Από τους 7 μόνιμους γιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 2, έχουν παραιτηθεί 2 μόνιμοι γιατροί, οι υπόλοιποι συνταξιοδοτήθηκαν και δεν καλύφθηκαν οι θέσεις. Οι εφημερίες καλύπτονται με έναν Παθολόγο με μπλοκάκι και με έναν γιατρό που έρχεται από το Κ.Υ. Δροσάτου. Ο Αξονικός Τομογράφος δεν λειτουργεί όλο το μήνα, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Υπάρχει σύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος που τοποθετήθηκε το 2020 και δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχει η αντίστοιχη ειδικότητα Ιατρού για να τον λειτουργήσει. Στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών τα τελευταία 3,5 με 4 χρόνια δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία θέση και μετά την αποχώρηση του Διευθυντή στο αυτόνομο τμήμα των επειγόντων περιστατικών δεν υπηρετεί κανένας μόνιμος γιατρός. Επίσης το Νοσοκομείο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κτιριακά προβλήματα υπάρχουν πολλά γιατί είναι πολύ παλιά τα κτίρια και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια ανακαίνισης.

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΚΙΛΚΙΣ: Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν Παθολόγοι Ιατροί για να λειτουργήσει η Παθολογική κλινική γιατί ο ένας συνταξιοδοτήθηκε και βρίσκεται σε μικρή παράταση, η Παθολόγος είναι σε άδεια κύησης και έχει μείνει ένας που ενδέχεται να φύγει. Από Σεπτέμβριο θα υπάρχει ένας ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί και έχει μια μικρή παράταση. Η χειρουργική κλινική δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια γιατί είναι μετακινημένος ο Αναισθησιολόγος σε άλλο Νοσοκομείο. Επίσης δεν έχει προκηρυχθεί θέση Ακτινολόγου ενώ υπάρχει ψηφιακός μαστογράφος αχρησιμοποίητος και δεν χρησιμοποιείται. Υπάρχει πρόβλημα με τις διακομιδές γιατί η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη ειδικά τα βράδια με αναμονή 2 ωρών στα επείγοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επαναπροβολή της ταινίας ‘’Elemental – Στο στοιχείο τους’’ απόψε στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο του Κιλκίς

Εξαλλος ο Δήμαρχος Κιλκίς με τον γιο του Παπαδάκη – Ο δημοσιογράφος τον μπέρδευε συνεχώς με πολιτικό του αντίπαλο

Κιλκίς: Διακινητής ξυλοκόπησε έγκυο μετανάστρια για να τη ληστέψει – «Την χτύπησε με κλοτσιές και πέτρες»