28 C
Kilkis
17/06/2024
kilkistv.gr
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Το Κιλκίς γιορτάζει το πανηγύρι του

Κοινοποίηση

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ακόμα δεν βοηθάει, η Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς, που εγκαινιάστηκε τη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται με επιτυχία προσβλέποντας στη βελτίωση του καιρού το τελευταίο της τριήμερο.

Η χαρούμενη διάθεση, το κέφι και ο χορός ξόρκισαν τις πρώτες φθινοπωρινές ψιχάλες στην κατάμεστη πλατεία Λατσιών, το βράδυ της Τετάρτης όταν ο Δήμος Κιλκίς, οι πολίτες του και οι μέτοχοι της τοπικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς άναψαν μαζί τα φώτα της μεγάλης  γιορτής της πόλης, της ετήσιας Εμποροπανήγυρης Κιλκίς.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ντέντας εκπροσωπώντας μαζί με εφημέριους της πόλης την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου ενώ εγκάρδιες ευχές μετά θερμών συγχαρητηρίων στον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για την άρτια διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης και την κερδοφορία των εκθετών της απηύθυνε λίγο αργότερα ο Ποιμενάρχης της κ. Βαρθολομαίος. Δεν φείσθηκε εγκωμιαστικών επαίνων για τη διοργανωτική της διάρθρωση και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια τιμά τη συνολική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να πάει μπροστά τον τόπο και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις έναν ιστορικό θεσμό που έχει μετεξελιχθεί σε κέντρο Πολιτισμού και Εμπορίου.

Δημήτρης Κυριακίδης: Πάμε Μπροστά      

Στον χαιρετιστήριο λόγο του ο Δήμαρχος Κιλκίς αναφέρθηκε στην πρωτεύουσα σημασία που έχει η Εμποροπανήγυρη και ο κορμός των εκθετών της για την τοπική οικονομία και την αύξηση της εμπορικής κίνησης της πόλης αλλά και στις επιμέρους λειτουργίες της, πολιτιστικές και αθλητικές, που δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες και στους επισκέπτες να συναντηθούν με τις παραδόσεις και τη λαογραφική φυσιογνωμία της πόλης αλλά και να ακολουθήσουν τους σύγχρονους ρυθμούς της, όπως αυτοί εκφράζονται με τον πολιτιστικό και αθλητικό προγραμματισμό των πενθήμερων εκδηλώσεών της.

Με φόντο τα εκθεσιακά περίπτερα των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Κιλκίς και το εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Κιλκίς, στο οποίο αποτυπώνονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό έργα και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Κυριακίδης τόνισε εμφατικά ότι το δημοτικό έργο έχει πάνω του τη σφραγίδα της έμπνευσης της Δημοτικής Διοίκησης για τον τόπο και τους πολίτες και της συντονισμένης της προσπάθειας να οδηγήσει Μπροστά το Κιλκίς με πράξης αγάπης και ευθύνης.

Η Δημοτική Αρχή τόνισε έχει καταφέρει να θωρακίσει τον Δήμο Κιλκίς  με έργα ισχυρής υποδομής ύψους 104.770.000ευρώ, οικονομικό μέγεθος που εκτινάσσει τον Δήμο Κιλκίς στις πρώτες θέσεις σε χρηματοδοτήσεις και απορροφήσεις εθνικών προγραμμάτων σε επίπεδο κεντρικής Μακεδονίας, αναλογικά με τον πληθυσμό του.

Δουλέψαμε σκληρά, διεκδικήσαμε επίμονα και έχουμε πετύχει να ανεβάσουμε τον Δήμο στην κορυφή αλλάζοντας το πεπρωμένο του μέσα σε τέσσερα χρόνια εν μέσω μάλιστα δύο διαδοχικών κρίσεων, της υγειονομικής και της ενεργειακής υποστήριξε ο κ. Κυριακίδης.

Οι αποδείξεις αυτού του έργου είναι εμφανείς στην καθημερινότητα των πολιτών με:

-τα εμβληματικά έργα της ΔΕΥΑΚ συνολικού προϋπολογισμού 26,5 εκατ. ευρώ  (κατάργηση του δικτύου αμιάντου και αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με σωληνώσεις πολυαιθυλενίου) που υλοποιούνται αυτό το διάστημα σε Κρηστώνη, Βαπτιστή, Πλαγιά, Ευκαρπία, Ίσωμα και από εβδομάδα επίκειται η εγκατάσταση εργοταξίων σε Γερακαριό, Μάνδρες, Χωρύγι και Τέρπυλλο

– την τοποθέτηση 12.350 ψηφιακών υδρομέτρων στην πόλη (έργο σε εξέλιξη) και άλλων 2.500 στα χωριά του Δήμου Κιλκίς

– την ένταξη όλων των οικισμών του Δήμου στο ολιστικό σύστημα παρακολούθησης πηγών υδροληψίας, προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ

– την κατασκευή δύο διυλιστηρίων νερού σε Κιλκίς και Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης για την οριστική θεραπεία των υστερήσεων σε ζητήματα ποιότητας και επάρκειας πόσιμου νερού, έργου ύψους 23,5 εκατ.ευρώ

– την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού σε Καμπάνη, Μάνδρες, Παντελεήμονα και Νέα Σάντα, προϋπολογισμού  8.166.000 ευρώ

– την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης, ύψους 7.916.000 ευρώ

 την κατασκευή αγροτικών δρόμων στην Αγία Παρασκευή, στα Αμάραντα και στο Νέο Αγιονέρι, έργου προϋπολογισμού 3.672.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς μίλησε και για τα έργα λειτουργικής αξίας και αισθητικής ανάπλασης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου που δρομολογούνται μαζί με την υπογείωση των εναέριων καλωδίων της ΔΕΗ στο εμπορικό κέντρο της πόλης ύστερα την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης επί της 21ης Ιουνίου. Έκανε, επίσης, αναφορά στις ενέργειες που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Κιλκίς στην πόλη για την κατασκευή βόρειας περιμετρικής οδού και την κατασκευή αθλητικού πυρήνα, έργο το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί με πίστωση 2.660.000ευρώ

Ο Δήμος Κιλκίς σημείωσε ο κ. Κυριακίδης έχει μια διαρκή παρουσία σε όλους τους τομείς έργου, σε όλες τις εκφάνσεις ανάπτυξης. Βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών  με σαφέστατα καλύτερες οργανωμένες δομές, με ψηφιακές υπηρεσίες, με βελτιωμένες παροχές στην καθαριότητα, με αξιόμαχο στόλο 28 καινούριων οχημάτων και μηχανημάτων έργου,με έργα αναπλάσεων στις σχολικές αυλές, με προγράμματα συντήρησης στη σχολική στέγη, με τα σχολικά γεύματα, με νέες εκπαιδευτικές δομές, με νέες λειτουργικές και ασφαλείς παιδικές χαρές, με ισχυρή κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική πολιτική.

“Με έργα, με συνέπεια και με πολλή δουλειά πηγαίνουμε βήμα – βήμα  το Κιλκίς Μπροστά, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά” κατέληξε ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο οποίος στη συνέχεια κήρυξε τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης με ευχές και ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν για τη σωστή οργάνωσή της.

Η πρώτη βραδιά της Εμποροπανήγυρης ντύθηκε με τα χορευτικά χρώματα της πατινάδας των Πολιτιστικών Συλλόγων από την 21η Ιουνίου στην πλατεία Λατσιών και με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης, του Άγιου Τρύφωνα, των Αργοναυτών, του Αρκαδίου, της Αρμονίας, της Θρακικής Εστίας και του Λύκειο Ελληνίδων.

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Μπαλάσκας, Ανέστης Πογέλης, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Βλάσης Κουρτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, Πρόδρομος Πεντζερετζής, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, η περιφερειακή σύμβουλος Νατάσα Σωτηριάδου,  η Πρόεδρος της ΚΔΕΚ Χρυσή Σοφού, ο κ. Ευστάθιος Κουρτίδης ως εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, o Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κιλκίς Νικόλαος Παλαμούτης ο Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’ Αναστάσιος Κυριακίδης, ο Διευθυντής του ΕΒΕ Κιλκίς Γιώργος Ηλιάδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Κιλκίς Κωνσταντίνος Γρίβας, ο  Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κιλκίς Σπυρίδων Τσερτσίδης, Πρόεδροι και Διοικήσεις Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών φορέων του Δήμου και πλήθος κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ρεσιτάλ πιάνου με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλοστο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς

Οδοδείκτες θετικής ενέργειας και δημιουργικότητας οι παιδικές χαρές Ισώματος και Λεβεντοχωρίου

Συλλογή τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς από τον ΕΕΣ Κιλκίς