12.7 C
Kilkis
14/11/2024
kilkistv.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: «Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα» για την ακρίβεια – «Γιατί λέμε ‘όχι’ στην τροπολογία ΠΑΣΟΚ

Κοινοποίηση

«Αν περιμένετε από εμάς να φυτρώσουμε ‘λεφτόδεντρα’, δεν έχουμε ούτε τη δυνατότητα, ούτε νομίζω ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτηση που δέχθηκε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε, μάλιστα – ή μάλλον προ(σ)κάλεσε), «αν μπορεί κάποιος να το καταφέρει, ας το κάνει, για να λύσουμε και όλοι τα προβλήματά μας, και της χώραςμ και τα προσωπικά που έχει ο καθένας τα έξοδα, για να αστειευόμαστε», όπως είπε.

Για να προσθέσει πως «σήμερα (13/11) βγήκε μία νέα λίστα με 523 νέα προϊόντα που εντάχθηκαν στην πρωτοβουλία μείωσης τιμών. Λύνει αυτό (σ.σ. το πρόβλημα), που δεν είναι το πρώτο καλό νέο, είναι μία σειρά από παρεμβάσεις της κυβέρνησης; Όχι, είναι η απάντηση», παραδέχθηκε.

Έσπευσε, πάντως, να κατηγορήσει την αντιπολίτευση και τα «φιλικά» προς αυτήν ΜΜΕ πως «αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, ότι παρουσιάζεται κυρίως από την αντιπολίτευση και κάποια φιλικά Μέσα προς την αντιπολίτευση, η μισή αλήθεια».

Ποια είναι η μισή αλήθεια για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο; «Ότι η Ελλάδα είναι ακόμα χαμηλά και ως προς το διαθέσιμο εισόδημα και ως προς μία σειρά από άλλους δείκτες», εξήγησε, για να προσθέσει πως «η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε ρυθμούς αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Είναι η πρώτη χώρα σε ρυθμούς αύξησης της απασχόλησης, άρα μείωσης της ανεργίας».

«Με λίγα λόγια, είμαστε μία χώρα η οποία έχασε πάρα πολλά χρόνια. Είναι ακόμα χαμηλά. Έχει ακόμα μεγάλη απόσταση από την Ευρώπη, αλλά παράλληλα τα τελευταία πέντε χρόνια ‘τρέχει’ πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη χώρα να μειώσει την απόσταση. Είμαστε στην μέση ενός δύσκολου και δύσβατου δρόμου, αλλά έχουμε καταφέρει και έχουμε διανύσει αυτή την απόσταση», υποστήριξε ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον Real FM.

«Γιατί λέμε ‘όχι’ στην τροπολογία ΠΑΣΟΚ για τους υγειονομικούς»

Όσο για την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τους υγειονομικούς, ο κ. Μαρινάκης εξήγησε γιατί η κυβέρνηση δεν την αποδέχθηκε.

«Γιατί η τροπολογία αυτή είναι μία ίδια τροπολογία με αυτήν που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτός δεν είναι ο λόγος του ‘όχι’. Είναι ακριβώς η ίδια τροπολογία», ισχυρίσθηκε.

Και εξήγησε πως «αναφερόμαστε στο αίτημα για να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά, στην βαρέα και ανθυγιεινή εργασία και οι λόγοι για τους οποίους αυτή η τροπολογία δεν πέρασε είναι δύο: Ο πρώτος λόγος είναι γιατί δεν ήταν κοστολογημένη και αυτό παραπέμπει σε εποχές που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Γιατί όλοι θέλουμε να είμαστε ευχάριστοι. Το θέμα είναι να μην υποθηκεύσουμε τις επόμενες γενιές. Δεν είναι λογική να νομοθετείς με βάση ένα τεφτέρι ή με κάτι που έχεις στο μυαλό σου. Αυτό δεν παραπέμπει σε σοβαρό κόμμα. Απλά έχουμε έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Και ο δεύτερος λόγος που θέλω να ακουστεί, για να καταλαβαίνει ο κόσμος πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ο λαϊκισμός, είναι ότι αν ψηφιζόταν αυτή η τροπολογία, θα είχαμε άμεση έξοδο 7.700 υγειονομικών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη στιγμή που με πολύ μεγάλη προσπάθεια και με παρά πολλές προκηρύξεις οι οποίες έχουν βγει άγονες, δίνουμε όλο και παραπάνω κίνητρα ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές και έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε το προσωπικό του ΕΣΥ κατά 10% τα τελευταία χρόνια», όπως είπε.

«Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ θα τίναζε το ΕΣΥ στον αέρα»

Εξήγησε πως αυτό θα συνέβαινε επειδή η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ, «αν και δεν δίνει άμεσα αναδρομική υπαγωγή στα βαρέα και ανθυγιεινά, το περιεχόμενό της, συνδυαστικά με το άρθρο 62 ενός νόμου του ’92, του 2084, θα έδινε την δυνατότητα εξαγοράς χρόνου από τους ενδιαφερόμενους και με 4.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα δεν θα τα πλήρωναν, θα παρακρατούνταν από τη σύνταξη, και όσοι θα είχαν δυνατότητα εξαγοράς 12 ετών ασφάλισης θα έφευγαν από το ΕΣΥ».

«Η άρνησή μας έχει να κάνει με δύο λόγουςμ ότι δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε εποχές προηγούμενων δεκαετιών που ξεκίνησαν από την περιβόητη δεκαετία του ’80, τις υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ‘λεφτόδεντρων’». Δεν θέλουμε και άλλες γενιές, όπως η δική μου και οι νεότεροι από εμένα, να βρεθούν κάποια στιγμή στο σημείο σε μία χρεοκοπημένη χώρα να φεύγουν από την Ελλάδα, γιατί κάποιοι ήθελαν να κάνουν πολιτική με χρήματα που δεν υπάρχουν, με δανεικά», επισήμανε.

«Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι αυτή τη στιγμή θέλουμε να φέρουμε κόσμο στο ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή, το ΕΣΥ έχει ανάγκη περισσότερου προσωπικού. Δεν μπορεί το κόμμα το οποίο θέλει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση να προτείνει κάτι το οποίο θα τινάξει το ΕΣΥ στον αέρα», προσέθεσε.

«Θα περίμενε κανείς από το ΠΑΣΟΚ που έχει πάθει, να μάθει»

Ο Παύλος Μαρινάκης, που κλήθηκε να σχολιάσει κατά πόσο η κυβέρνηση φοβάται τη δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να «κατασκευάσει» ένα νέο πολιτικό αντίπαλο στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε έναν αντίπαλομ ο οποίος θα έχει μία συγκεκριμένη αντιπρόταση κοστολογημένη. Γιατί το ‘όχι’ δεν είναι τόσο πρόβλημα. Λογικό είναι η αντιπολίτευση στα περισσότερα, σε πολλά να διαφωνεί με την κυβέρνηση – αυτή είναι και η ουσία της δημοκρατίας».

«Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ‘όχι’, που θεωρώ ότι σε κάποια πράγματα είναι πρόβλημα. Δηλαδή όταν λες ‘όχι’ σε αυτονόητες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι τα μη κρατικά πανεπιστήμια ή το να προχωράνε πιο γρήγορα οι διορισμοί στον ΑΣΕΠ, αυτό είναι βλαβερό για την κοινωνία», ανέφερε.

Όπως ισχυρίσθηκε, «το μεγαλύτερο πρόβλημα από το ‘όχι’ είναι ότι δεν υπάρχει αντιπρόταση. Άρα, εμείς δεν πάμε να κατασκευάσουμε τίποτα. Εμείς εντοπίζουμε μία κατάσταση και μία πραγματικότητα και επειδή είναι πολύ πρόσφατες οι μνήμες των προηγούμενων ετών – το ΠΑΣΟΚ είναι και αυτό ένα κόμμα το οποίο χτυπήθηκε από τον λαϊκισμό τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκαν αδίκως ότι είναι γερμανοτσολιάδες, προδότες, όταν κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που έχει πάθει να μάθει και να αντιπολιτευθεί με μία σκληρή αντιπολίτευση, αλλά κοστολογημένη».

Θα έρθουν νέες αυξήσεις στο ρεύμα;

Τέλος, αναφορικά με την αύξηση στην χονδρική τιμή του ρεύματος και τους φόβους πως θα έρθουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε ότι «ως προς τη λιανική τιμή ρεύματος – γιατί οι καταναλωτές πληρώνουν την λιανική τιμή, δεν πληρώνουν την χονδρική τιμή – η Ελλάδα παραμένει πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στη λιανική τιμή ρεύματος».

«Η Ελλάδα παράλληλα έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, συναρτήσει του ΑΕΠ της, για την στήριξη στο ρεύμα. Είναι πάνω από 10 δισ. ευρώ. Τους μήνες που χρειάζεται να παρέμβει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να μην πληρώσουν οι καταναλωτές υπέρμετρες αυξήσεις, το κάνει. Το έκανε για παράδειγμα τον Αύγουστο», υπενθύμισε.

Προσέθεσε πως «οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται περισσότερο, όμως, ως προς την χονδρική τιμή ρεύματος να πούμε ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία – γιατί σίγουρα πρέπει και αυτό να αντιμετωπιστεί και δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσει – είναι η παρέμβαση που έχει κάνει ο πρωθυπουργός με την επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την κυρία φον Ντερ Λάιεν. Γιατί εκεί ζούμε ένα πολύ μεγάλο παράδοξο, για το οποίο πρέπει η Ευρώπη να λάβει μέτρα, γιατί οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, χωρίς να ευθύνονται, οι πιο φτωχές χώρες πληρώνουν τιμές οι οποίες δεν είναι λογικές».

IN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκσυγχρονισμός στόλου οχημάτων

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για τον θάνατο του Προέδρου της Κοινότητας Νέου Αγιονερίου Γιάννη Μπογιατζίδη

«Μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ουκρανία θα δημιουργήσουν οι βόμβες διασποράς» λέει στρατιωτικός αναλυτής