27.4 C
Kilkis
22/06/2024
kilkistv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Greencells Energy: Νέο mega φωτοβολταϊκό project 250 MW στο Κιλκίς

Κοινοποίηση

Ο γερμανο-ολλανδικός όμιλος προωθεί ήδη μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 302,225 MW στην περιοχή της Θεσσαλίας

Την παρουσία του στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ ενισχύει περαιτέρω ο γερμανο-ολλανδικός όμιλος Greencells Group, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ μέσω τουλάχιστον δύο εταιρικών βραχιόνων: την Greencells Energy Ελλάς ΜΙΚΕ και την Central Greece Development 1 ΜΙΚΕ.

Συγκεκριμένα, μόλις προχθές 26 Ιουλίου εξασφάλισε το «πράσινο φως» της ΡΑΑΕΥ για ένα ακόμη μεγάλο φωτοβολταικό project. Η βεβαίωση παραγωγού αφορά φωτοβολταικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 250 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 250 MW στη θέση Χέρσος, της Δημοτικής Ενότητας Δοιράνης,Χέρσου, του Δήμου Κιλκίς, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκδόθηκε για λογαριασμό της Greencells Energy Ελλάς ΜΙΚΕ. Η σχετική αίτηση είχε υποβληθεί προς τη ρυθμιστική Αρχή στις 29 Ιουνίου 2022.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ίδιος όμιλος αναπτύσσει μέσω της Central Greece Development 1 ΜΙΚΕ φωτοβολταικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 302,22 MW στη θέση Μεγάλο Μοναστήρι (Τσούμα-Τρίστρατο-Πουρνάρι) των Δημοτικών Ενοτήτων Αρμενίου, Κιλελέρ και Φερών, των Δήμων Κιλελέρ και Ρήγα Φεραίου, των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μάλιστα η αρχική βεβαίωση παραγωγού για το εν λόγω έργο αφορούσε ισχύ 274,89 MW, η οποία και αυξήθηκε στα 302,22 MW κατόπιν αίτησης της εταιρείας προς τη ΡΑΑΕΥ τον Ιούλιο του 2022 και τη σχετική έγκριση της Αρχής έναν μήνα αργότερα.

Μεγάλες επενδύσεις

Το εν Ελλάδι χαρτοφυλάκιο αναπτύσσεται από την εταιρεία Greencells Energy NL B.V., που εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και είναι ο αποκλειστικός μέτοχος των δύο εγχώριων εταιρικών βραχιόνων. Παράλληλα είναι προφανές ότι για την υλοποίηση αυτών και μόνο των δύο φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 552,22 MW, -από τα μεγαλύτερα που αναπτύσσει διεθνώς ο όμιλος-, απαιτούνται επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν σχέδια περαιτέρω επέκτασης στην ελληνική αγορά.

Σημειώνεται ότι η Greencells Energy NL B.V., είναι μέλος του γερμανικού Greencells Group (Greencells GmbH), ενώ διαχειριστής στην Greencells Energy Ελλάς έχει οριστεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του Greencells Group της Andreas Hoffmann.

Με εγκατεστημένη ισχύ άνω των 2,4 GWp, το Greencells Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ηλιακών εγκαταστάσεων, με περισσότερα από 152 ηλιακά πάρκα σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Sweihan Solar Park, ισχύος 250 MWp στο Άμπου Ντάμπι, ενώ διαθέτει συνεργασίες με κολοσσούς όπως η Siemens και η Huawei και προμηθευτές όπως οι Longi, Jinko και JA Solar.

Το Greencells Group λειτουργεί από 6 περιφερειακούς κόμβους στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τις ΗΠΑ, ενώ για έργα με απαιτητικές συνθήκες εδάφους, οι μηχανικοί του έχουν αναπτύξει ένα προσαρμόσιμο σύστημα τοποθέτησης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είτε πρόκειται για συνεκμετάλλευση στη γεωργία είτε για το καυτό έδαφος της Σαχάρας βρίσκουν λύσεις για τις πιο απαιτητικές εγκαταστάσεις έργων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα στον κλάδο της ενέργειας. Αυτό περιλαμβάνει υβριδικά συστήματα με αποθήκευση, έργα σε συνδυασμό με αιολική ενέργεια, σχεδιασμό ειδικού φορτίου για λύσεις τοπικής κατανάλωσης κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Κιλκίς, στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του δήμου, στις 14 Μαΐου 2024, ημέρα Τρίτη & ώρα 08:30

Κιλκίς: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην παλιά εθνική οδό στο ύψος του Μικροδάσους

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα αποφύγουν τις διαγραφές στην Κεντρική Επιτροπή